Ellenzéki törvénytiszteletlenség

2023. március 29. 15:39

Révész Sándor
HVG
A főispáni címmel fölgyalázott pecsovicsnak ugyanis sajnálatos módon igaza van.

„Tavaly megírtam, miért nem helyes Horn Gyuláról közterületet elnevezni. A cikkem itt olvasható, az abban felsorakoztatott érveimet most nem ismétlem meg. Ezek a névadó személyével kapcsolatos észrevételek voltak, a névadás jogi vonatkozásaival nem foglalkoztam.

De most foglalkozom, mert a főváros nyakára ültetett pecsovics felhívta a fővárosi önkormányzat figyelmét arra, hogy a névadás törvénybe ütközik, ezért az arról szóló döntést meg kell változtatni. A fővárosnak záros határidőn belül döntenie kell. A helyes döntés csak az lehet, hogy a szóbanforgó angyalföldi sétányról szépen leveszik Horn Gyula nevét. A főpolgármester-helyettes minapi nyilatkozata azonban arra utal, hogy a főváros nem a helyes, hanem a törvénysértő döntés meghozatalára készül. De még meggondolhatják magukat.

A főispáni címmel fölgyalázott pecsovicsnak ugyanis sajnálatos módon igaza van. De még a Fidesz–KDNP-kollaboráns, neonáci testvérpártjának, a Mi Hazánknak is igaza van: a törvény kizárja, hogy Horn Gyuláról közterületet nevezzenek el.”

Horn Gyula-sétány: szakértőt kérdeztünk, ellenszegülhetnek-e Karácsonyék a kormányhivatalnak

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés