Jobban kellene örülnünk a baloldalról érkező kritikáknak! – Böjte Csaba a Mandinernek

2023. március 29. 20:00
Ha a maffiózók le tudnak ülni és megbeszélni, kinek meddig tart a területe, a nagyhatalmak miért nem képesek erre? – teszi fel a kérdést Böjte Csaba, aki szerint a háború mindent elpusztít, a béke azonban mindent megold.

„A baloldalról érkező kritikák sokszor felháborodást váltanak ki a köreinkben, én viszont örülök nekik, mert azt látom mögöttük, hogy ezek az emberek azt gondolják, lehetne jobban is csinálni” – mondja a Mandinernek adott húsvéti nagyinterjújában Böjte Csaba. A ferences szerzetes szerint ugyanis azok, akik ezeket az üzeneteket megfogalmazzák, „igazából hisznek abban, hogy lehet és kell is jól végezni a szolgálatainkat, azzal pedig, hogy ennek hangot adnak, voltaképpen segítenek nekünk”. Sőt, azt is mondja, hogy szerinte jobban meg kellene becsülnünk azokat az embereket, akik az egyház vagy akár a saját mulasztásainkra felhívják a figyelmünket. „Ne féljünk egymás szemébe nézni és közösen kitalálni, hogyan végezhetnénk a dolgainkat jobban, szebben!” – kéri Böjte Csaba. 

A több mint egy éve tartó háborúval kapcsolatban a szerzetes arról beszél, „ha az embereket kérdeznénk, egészen biztos vagyok benne, hogy sokkal többen szavaznának az azonnali békére, mint a háború folytatására. De hogy egy-egy fegyvergyárnak, erős üzletembernek több eszköze van az érdekérvényesítésre, egyértelmű.

Nekünk aktívabban kell fellépnünk, mert a háború mindent elpusztít, a béke viszont mindent megold.” 

Úgy véli, Ferenc pápa közelgő budapesti látogatásának középpontjában is a béke üzenete áll majd és szeretné, ha a béke zászlaját április végén Budapesten emelnénk a magasba, példát adva mindenkinek. 

Azokat pedig, akik a világ békéjéért érdemben tudnának tenni, Böjte Csaba így figyelmezteti: „Ha a maffia tagjai le tudnak ülni és meg tudnak egyezni, hogy melyik család területe meddig tartson, a nagyhatalmak miért nem képesek erre?”

További részletek a Mandiner csütörtökön megjelenő ünnepi duplaszámában!

 

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A baloldali kritika a gyűlöletből táplálkozik és nem a jobbító szándékból.

A baloldali kritikusok nem jobban, hanem másnak dolgoznak. Az ő feladatuk a Nyugat minden szinten történő kiszolgálása - a magyarok rovására.
Ez a szomorú helyzet, Atya!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés