Kordon

2023. március 29. 15:43

Bencsik Gábor
Facebook
A baloldali ellenzéknek megint sikerült megerősítenie a fennálló pártpreferenciákat.

„A pártot választó biztos szavazók, tehát a tényleges választók pártpreferenciája most már több mint egy évtizede nagyjából így néz ki:

  • kétharmad jobboldali, ezen belül 50 százalék Fidesz-KDNP, 15 százalék radikális jobboldali (korábban MIÉP, aztán Jobbik, ma Mi Hazánk és a korábbiak töredékei),
  • egyharmad nagyjából baloldali, ezen belül 20 százalék a közlekedőedény logikája szerinti eloszlásban MSZP-DK, 10 százalék egyéb, úgymint törpepártok, kutyapárt, önjelöltek.

A hazai baloldal ezt a felállást jó ideje megkarcolni sem tudja, az erre irányuló akcióik rendre kudarcot vallanak. Most éppen kordont bontottak a Miniszterelnökség előtt, amely akció nem egyszerűen hidegen hagyja a jobboldali kétharmadot, inkább ellenszenvet kelt ebben a körben. A baloldali ellenzéknek tehát megint sikerült megerősítenie a fennálló pártpreferenciákat.

Nem szoktak dicsérően szólni arról az emberről, aki egyre ugyanazt teszi, mégis más eredményt vár tőle. Vajon támadnak-e az ellenzék körében olyan politikusok, akik valami mással próbálkoznak?”

***

Újra építési kordont bont a Momentum a Karmelitánál

Nyitókép: Képernyőfotó

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ebben a témában miről kéne vitázni? Az adatok önmagukért beszélnek. A Momentum nem véletlenül akciózik ilyen gyerekes szinten. Látszani akarnak, de nincs egy épkézláb ötletük, amit komolyan lehetne venni.

Bármilyen kérdést fel lehet tenni. De kérdésekből mindig van több is. Miért veszélyes pálya a nemzeti önállóság követelése a szövetség leple alatt, akár a szövetség szabályaival ellentétesen ránk erőltetni kívánt kényszerrel szemben? És ha már kérdés, a szövetségre nem veszélyes az, hogy ha kifogy az érvekből, akkor szembe megy saját szabályaival, rosszabb esetben önkényesen változtatna rajtuk?

Nem mondanám, hogy 1988-ba a magyar társadalom 90%-a hülyék gyülekezetének tekintette az akkori ellenzéket. Ha így lett volna, nem jöhetett volna létre ,ég ez a felülről indított rendszerváltás sem.

A támogatottság a támogatottságot igazolja, ez derült ki a választáson. Ezen nincs mit ragozni. A kormány az addigi politika folytatását ígérte, az ellenzék a törvényes rend felrúgásával, feles többségű alkotmányozással, bebörtönzéssel, gúnyolódással, átkozódással kampányolt. Melyik tartozik a becsület és húség kategóriájába? A támogatottságok versenye magasan a kormányoldal győzelmét hozta.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés