A „genderező” kultúrharcosok szemeiket a nashville-i mészárlásra vethetik

2023. március 29. 18:10

Bartus László
Amerikai Népszava
A fasiszta politikusok embertelensége felhasználja ezeket az embereket a propagandára.

„Nashville-ben a presbiteriánus egyház iskolájában, a The Covenant School-ban egy 28 éves volt diák követett el mészárlást, melynek során hat ember (köztük 3 kilencéves gyerek és 3 felnőtt) meghalt. Az Audrey Hale néven azonosított elkövetőt a rendőrök tűzharcban lelőtték és meghalt. Iszonyú tragédia, kimondhatatlan fájdalom és veszteség a hat áldozat, ami újra ráirányítja a figyelmet az ilyenkor szokásos és soha meg nem válaszolt kérdésekre, amely kérdések most egy új szemponttal gyarapodtak.

Egy transznemű korábbi diák gyilkolt meg 6 embert a nashville-i keresztény iskolában

Az elkövető a rendőrség tájékoztatása szerint transgender volt, aki biológiailag lányként született, de férfinak vallotta magát, s a közösségi médiában is férfi névmásokat (male pronouns) használt. Az iskolai kamerák felvételein is jól látszik, hogy a fegyveres támadó külsőleg is férfinak látszik. Egyelőre nem derült ki, hogy a lövöldözéshez mennyiben van köze annak, hogy transgender volt az elkövető, az mindenesetre gyanús, hogy az egykori egyházi iskolájába ment vissza lövöldözni. Igaz, állítólag az otthonában talált feljegyzések szerint, volt egy másik potenciális célpontja is.

Ezért korai lenne összefüggést teremteni az elkövető nemi identitása és a tett, illetve annak motívumai között, mert a nyomozás még nem tart itt. De egy transgender elkövető felkerült a térképre, ami legalábbis azt bizonyítja, hogy transgenderek bizony vannak, akik ugyanolyan emberek, mint bárki más, de a transzneműségük okán különös figyelmet, megértést, segítséget és elfogadást igényelnek. Nem tudjuk, hogy a nashville-i lövöldöző hol, mikor és miért szerzett lelki sérüléseket, s annak köze volt-e a transzgender létéhez, de nem kizárható.

Ha így van, még ez sem jelenti azt, hogy a lelki sérüléseit egykori egyházi iskolájában (is) szerezte, mert lehetséges, hogy az iskolájában őt elfogadták és segítették. De a szélsőjobboldali politikusok “genderezése” közepette a nashville-i lövöldözés felhívja a figyelmet arra, hogy a szavazatokra vadászó fasiszta politikusok embertelensége felhasználja ezeket az embereket a propagandára, s nem vesz tudomást arról, hogy vannak született transgender embertársaink, akik másokhoz hasonló emberi életre, elfogadásra, befogadásra, szeretetre és azonos jogokra, segítségre vágynak.”

Nyitókép: Twitter

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gréta Grünberg helyett mondom, azért kellett meghalnia, mert transzgender volt.

Bartus, te vadbarom, most már tényleg húzzál el az anyádba. Meg az a mandis szerkesztő is, aki az okádásaidat rendszeresen szemlézi.

Transz-seggnyaló bolsevik tetű.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés