Izrael nem akar olyan lenni, mint a fasiszta Magyarország

2023. március 28. 10:32

Bartus László
Amerikai Népszava
Mint minden fasiszta, Netanjahu is egy korrupt bűnöző, mint Orbán.

„A fasiszták és a nácik azért nem szeretik a zsidóságot, mert a zsidóság szereti a demokráciát, a jogot és a szabadságot. Ezt megvédik Izraelben is a fasizálódó izraeli (szélső)jobboldallal szemben, amely átvette egykori ellenségei, a szélsőjobboldali politikai kereszténység ideológiáját és módszereit. Mint megírtuk, nincs nagyobb meghasonlás a világon, mint egy illiberális fasiszta zsidó állam. Ezt gondolja a legtöbb izraeli zsidó és a világ minden részén élő diaszpóra zsidóság is. Már a CNN is arról ír, hogy az amerikai zsidók nagy többsége elutasítja a Netanjahu-féle zsidó államot.

Ezért Izraelben példátlan tiltakozási hullám indult el az igazságszolgáltatás »reformja«, valójában a független igazságszolgáltatás felszámolása ellen. Afelől senkinek nem lehet kétsége, hogy Izrael sokadszor megválasztott miniszterelnöke, Netanjahu egy illiberális fasiszta, aki Izrael súlyos biztonsági helyzetét és állandó fenyegetettségét elsősorban saját hatalma fenntartására használta fel, s ma már ez sem elég. Elkezdte az izraeli demokrácia és jogállam felszámolását. Még Amerikában sem a zsidókra, hanem azokra az evangelikál keresztényfasisztákra támaszkodik, akikre Trump is.

Netanjahu »igazságügyi reformja« azokat az antiszemita, fasiszta és náci országokat idézi, amelyek a zsidóság üldözői és elpusztítói voltak. Ennél nagyobb tragédiát nem lehet elképzelni, amikor az izraeli miniszterelnök olyan rendszert akar kiépíteni, amilyenek az antiszemita és fasiszta rendszerek voltak, amelyekben üldözték a zsidóságot. Netanjahu Izraelben csinálna a zsidóknak egy olyan rendszert, mint amilyenek alatt szenvedtek a zsidók a diaszpórában. Mert amit Netanjahu csinál az igazságügyi »reform« címén, az fasizmus. Ennek áll ellent most a demokratikus és szabad Izrael.”

Netanjahu: Az izraeli kormány eláll az igazságügyi reformoktól

Kép forrása: AHMAD GHARABLI / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ne felejtsük, az Izraelből kitiltott Soros náci kollaborátor volt.

Izrael zsidó állam, ez pedig a zsidó törvény:
Moshe Maya rabbi az izraeli parlamentben leszögezte: a Halakha törvénye szerint a homoszexualitás büntetése: halál.
Forrás: Ze'ev Chafets: Real Torah Judaism, The Jerusalem Report, 1996. január 25, 18.old.

"A Halakha (a zsidó törvény) megszabja, hogy a leszbikust nem kell halállal büntetni, mint a férfi homoszexuálist, sőt még pappal is köthet házasságot. Viszont tettéért fegyelmi büntetés jár: megkorbácsolás."
Forrás: Maurice Lamm: The Jewish Way of Love and Marriage (A szerelem és a házasság zsidó módja), Harper, 1980, 67.old.

Izrael annyira világi, hogy DNS teszt kell egy házasság engedélyezéséhez.

Israelis ‘undergo Jewish DNA test before being allowed to marry’
March 12, 2019 at 12:07 pm | Published in: Europe & Russia, Israel, Middle East, News, Russia

Israel’s rabbinate “has been performing genetic testing on Israelis from the former Soviet Union, to check if they are ‘genetically Jewish’ as a condition for marriage registration”, according to Ynet.

Miért hazudsz Tommaso?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés