Minek nevezzelek?

2023. március 28. 11:38

Szentesi Zöldi László
Magyar Nemzet
Szerencsére itt vannak nekünk a mai baloldali pártok, az ötletes névváltoztatások rendületlenül zajlanak.

„Az ötlet, hogy egy politikai párt megváltoztatja a nevét, ha itt az ideje, nem új keletű. Annak idején az MSZMP elhagyta a munkás szót, nosza, létre is jött azonmód a vadkapitalista mozgalom. A Magyar Demokrata Fórum váratlanul Jólét és Szabadság Demokrata Közösségre váltott, nem is csoda, hogy örökre elnyelte őket a sírgödör. A Fiatal Demokraták Szövetségéből is Fidesz – Magyar Polgári Szövetség lett, de sorozatos kormányalakításai után nem állíthatjuk, hogy az új üzenet hatástalan volna.

Szerencsére itt vannak nekünk a mai baloldali pártok, az ötletes névváltoztatások rendületlenül zajlanak.

A Jobbik például kitalálta, hogy mostantól Konzervatív is, nem mintha a konzervatív oldal ne volna teljességgel foglalt néhány évtizede, de valamit mégis hazudniuk kell maguknak. A Párbeszéd néhány napja odacsiklandozta magához a zöld jelzőt, nyilván a méhlegelőnek hazudott nagyvárosi gyomtelepről merítették az ötletet. Itt van még az MSZP, amellyel kapcsolatban Szanyi Tibor idejekorán figyelmeztetett, trendibb nevet kellene adni, de ami késik, múlik is, mert nekik így pont jó.

Márki-Zay Péter egy év alatt a saját pártját sem tudta megalakítani, egyébként is azt üzente egy tegnapi interjújában, hogy Orbán remekül kormányoz az ellenzék nélkül is – a vásárhelyi embert tehát egyelőre ne vegyük komolyan, ő pusztán azért nem változtatta meg pártja nevét, mert még nincs neki.”

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés