Horn Gyulának jár a közterületi megemlékezés

2023. március 28. 11:56

Schiffer András
Facebook
Horn a választók akaratából meghatározó része lett a '90 utáni új magyar demokráciának.

„Horn Gyulának jár a közterületi megemlékezés, ahogyan Hóman Bálintnak, Teleki Pálnak, Donáth Györgynek, no meg a III. Magyar Köztársaság második elnökének, Mádl Ferencnek is járna. Horn a választók akaratából meghatározó része lett a '90 utáni új magyar demokráciának. Ilyen lett az új magyar demokrácia és ilyen volt a magyar XX. század. Amíg a múltunkkal nem vagyunk képesek nagyvonalúan szembe nézni, addig biztosan nem lesznek nemzeti minimumaink. Addig két – kívülről egymással szemben bármikor kijátszható – Magyarország van.”

Kormányhivatal: jogszabálysértő a Fővárosi Közgyűlés Horn Gyula sétánnyal kapcsolatos döntése

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 200 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ajjaj! Tényleg téved a Schiffer.
Vegyük például az apák-fiúk kérdését. A bolgár boyler arról nem tehet, hogy a nagypapája, kádárapródögei ágyékából lett. Legyen tiszta lap, miért ne (attól függetlenül, hogy nem hiszek a tiszta lapban, de inkább csak azért, mert nem genetikailag öröklődik át a politikai gyilkosság, hanem azért, mert a gyerekek többsége a korábbi network-nek lesz része).
Természetesen van néhány ellenpélda: elsőnek Schiffer András jut eszembe, akinek a felmenője eladta a kommunistáknak a magyar szociáldemokrata pártot. Ez a kis Schiffer volt annyira tökös legény, hogy önálló lett. Emlékszem arra, amikor a nagynénje nyilvánosa le akarta szedni a fejét. Azonban az önálló út a kivétel.
A boyler nem tehet a nagyapjáról, azonban arról már ugyancsak igen, hogy amikor arról kérdezték, hogy mi van a gyilkos nagyapával, akkor csak annyit préselt ki magából, úgy networkileg, hogy ő csak egy kedves öregemberre emlékszik. Ami lehetne is így, ha nem ment volna Klára politikusnak.
Amikor Horn elvtársat kérdezték a pufajkás múltról, akkor azt mondta, hogy "na és...". "Na és", csak úgy networkileg. Mondhatta volna azt is, hogy fiatal voltam és dühös, de már tudom, hogy helytelen a magyar felvonulókra lövöldözni.
Szóval ezért nem jár a Hornnak közterületi megdicsőülés.

Ajjaj, amikor az Szdsz árva megszólal.. az első szónál elárulja magát a hangsúlyozással.

Igaza is lenne Schiffernek, ha Hornra a múltja ismeretében szavazhattak volna a választók. Nem így történt, így lehetett miniszterelnökként a rendszerváltás utáni korszak egyik meghatározó alakja.
Esetleg kompromisszumos javaslatként lehetne róla bármit elnevezni, ha az önkényuralmi szerepe is megemlítésre kerül, például így: "Horn Gyula, ÁVH-s gyilkos sugárút"

Nem, aki sértődött hangnemben nekiáll kioktatni másokat, úgy, hogy láthatóan nincs rá semmi alapja, akkor ugyanazt csinálja, amit annak idején az Szdsz kirakatemberei műveltek.
Te ráadásul még szalmabábozol is egyet. Na ezzel a hozzászólásoddal minősítetted csak igazán magadat :)

A kérdés ezután: a "demokraták" miért végezték ki a nemzeti szocialista vezetőket az előtt, hogy esélyük lett volna újraválasztatni magukat?

azt nem is valasztottak meg :D

Magamra vettem volna? Hol látsz erre bármi nyomot? :)
Miért tartod megbélyegzésnek, ha azt mondom, hogy a stílusod már ismerős máshonnan? Szégyelled az Szdszt?
Címkézésről meg inkább hallgasson az, aki nekiáll sötétezni - majd akkor vedd elő, ha látsz tőlem minimum ilyen, vagy durvább minősítést.

Horn, Suchmann, Szekeres, Kuncze, csupa összeillő ember. A legundorítóbb privatizációs szabadrablás megvalósítói. Utcanevet? Még mit nem! Igen, két Magyarország van, volt, lesz.

Most az építők vannak hatalmon, ráadásul negyedszer kérharmaddal.

Mindenki kezdett egy kicsit jobban élni, azután kitört a háború és csoda, h. még így vagyunk.

András!

Csak tudd, Horn 56-ban a Nyugatinál ugrált a teherautóra rakott halottak testén, a gépkocsit vezető kiskatona mondta el. Mindez lenullázza Horn későbbi, köztük elismerésre méltó megnyilvánulásait. nem vagy bölcs, még élnek a szemtanúk....csak azok halála után kell nyilatkozni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés