Az NB II-ben fizetési sapkát kellene bevezetni

2023. március 28. 13:10

Lipcsei Péter
NB1.hu
Ma már sok minden mintha csak a pénzről szólna, a játékosok inkább elmennek több pénzért máshová, még akkor is, ha ott csak a kispadon ülnek. Interjú.

Tegyük fel, 16 csapatos lesz az NB I, és feljutó helyen áll a Soroksár. Ez megtörténhet?

Feljuthat a Soroksár, de mi most még nem állunk készen az élvonalra anyagilag és az infrastruktúra szempontjából. A realitás számunkra a középmezőny, a 8-12. hely. Persze, minden edző a dobogóért szeretne harcolni, és feljutni az NB I-be, de ez nem reális. A 20 csapatos bajnokságnak egészen a végén vagyunk költségvetési szempontból. Ma már sok minden mintha csak a pénzről szólna, a játékosok inkább elmennek több pénzért máshová, még akkor is, ha ott csak a kispadon ülnek.

Hogyan lehetne változtatni ezen?

Nekem van egy merész ötletem: az NB II-ben fizetési sapkát kellene bevezetni, és akkor nem lenne ilyen nagy a játékosmozgás. Hiszen rengeteg olyan futballista van, aki az egyik oldalon nem kell, emiatt mondjuk északról elmegy nyugatra több millió forintért, ahol aztán csak 20 perceket játszik, és sok pénzt keres valódi teljesítmény nélkül. Akik megérdemlik, azok menjenek az NB I-be, és ott keressenek nagyobb összeget. Félre ne értsék, nem vagyok féltékeny, de máshogy ezt a folyamatot nem lehet megállítani. Ha pedig ez a változtatás bejönne, akkor Soroksáron ötven játékosból is tudnék válogatni, igazi versenyhelyzetet lehetne teremteni, még többet érne a szakmai munka.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés