Rendőrségi felvétel készült arról, hogy 40 kilométerről 20 perc alatt szállítottak kórházba egy vajúdó nőt

2023. március 28. 13:02
A szentendrei rendőröktől egy aggódó kispapa kért segítséget.

Budapestig szántotta az aszfaltot két szentendrei rendőrautó, közrefogva egy civil járgányt. Nem megállítani akarták, hanem biztonságosan és minél hamarabb szülőszobába juttatni a benne ülő anyukát – írta meg a Police.hu.

A rendőrség beszámolt róla, hogy azonnal összepakoltak és kocsiba ültek 2023. március 25-én délután azok a szentendrei rendőrök, akiktől egy aggódó kispapa kért segítséget. Az egyenruhások sebességet mértek egy Pest vármegyei településen, amikor egy fehér autó lefékezett közelükben.

A sofőr feleségét és születendő gyermekét féltette,

az asszonynál ugyanis – a kiírtnál korábban – megindult a szülés. Próbáltak haladni, de a hétvégi forgalom lelassította tempójukat, nagyon aggódtak, nem érnek időben a kórházba. Nem láttak más megoldást, az út szélén szolgáló rendőrökhöz fordultak.

Az egyenruhások engedélyt kaptak addigi feladatuk felfüggesztésére, összepakolták felszerelésüket, beszálltak autóikba, felkapcsolták a kéklámpát, a szirénát és közrefogva a Fordot indultak a főváros felé. Az egyik elöl tisztította a terepet, őt követte a vajúdó kismamát szállító férj, a konvojt pedig egy másik rendőrautó zárta – 40 kilométer állt előttük, az idő szorított, mihamarabb a szülészetre kellett érni, nehogy bajuk essen, vagy egy nem várt körülmény veszélybe sodorja életüket.

A legalább 50 percig tartó utat 20 perc alatt abszolválták,

útközben pedig előkészítették, és elintézték, hogy az intézmény személyzetét ne érje váratlanul érkezésük – írta meg a rendőrség a honlapján.

A felvételt itt lehet megtekinteni:

Nyitókép:Képernyőfotó

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Intelligens döntés volt és szerencséjük is volt a rendőrökkel. Jobb kórházban szülni, pláne első, második gyereket.

További minden jót, sok szerencsét, örömöt és munkabírást!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés