Atomcsapás, üdv újra a hatvanas években!

2023. március 27. 9:09

Paranoid Android
PestiSrácok.hu
Egyébként az amerikaiak is így csinálják, tesznek ide-oda atomtölteteket.

„Miután Putyin taktikai atomtölteteket telepített Belorussziába, egyébként az amerikaiak is így csinálják, tesznek ide-oda, nincs ebben semmi szokatlan, érdemes elgondolkozni azon, hogy vajon tényleg közelebb vagyunk-e az atomháborúhoz, mint tegnapelőtt?

Az oroszok, már a tőlük megszokott vehemenciával reagáltak arra a hírre is, hogy holmi hágai bírák el akarják fogatni Putyint. Némely lelkesebb figurákban, például az orosz állami tévében, felmerült az az ötlet is, hogy atombombákat kellene hajigálni arra az országra, amely ezzel a feladattal megpróbálkozik. Mondjuk egyelőre nem látom, hogy ki fog elfáradni Moszkvába és berúgni Putyin dolgozószobájának ajtaját.

Még szerencse, hogy az orosz elnök hágai elfogatóparancsra történő levadászására pontosan annyi esély van, mint arra, hogy valamelyik járásbíróság köröztesse Joe Bident. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy miért is fogják ledobni az atomot?

Az »acsás« (a boldogult Néphadsereg zsargonjában az atomcsapás) három alapesetben következhet be. Véletlenül, hirtelen ötlettől eltelve, illetve megfontoltan, egy olyan esemény bekövetkeztekor, amelyre az adott ország katonai doktrínája atomfegyverrel elkövetett ellencsapást ír elő.”

Putyin bejelentette: taktikai atomtöltetet helyeznek el Fehéroroszországon belül

Nyitókép: AFP/Anadolu agency

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés