EP-alelnök: Remélem, hogy Orbánt továbbra is nyomás alatt lehet tartani

2023. március 27. 6:15
„Mindaz, amit eddig érzékeltünk a jogállami feltételek teljesítése címén – nyilvánvalóan nem elegendő” – hangsúlyozza Katarina Barley.

Interjút adott a Klubrádiónak Katarina Barley, az Európai Parlament alelnöke. „Amit mindig is mondtunk az Európai Parlamentben, miszerint az Orbán-kormányra pénzügyi nyomást kell gyakorolni – az működni látszik” – fogalmazott a beszélgetés elején Barley. Szerinte Orbán Viktornak nem érdeke a hatalommegosztás, „az, hogy a demokratikus oldal szerephez jusson”.

„A szupermérföldkövek teljesítését értékelő összesítés alapján szerintem elég egyértelműen kirajzolódik az az álláspont, hogy mindaz, amit eddig érzékeltünk a jogállami feltételek teljesítése címén – nyilvánvalóan nem elegendő. Úgyhogy

ezek után csak a reményemet tudom kifejezni, hogy Orbánt továbbra is nyomás alatt lehet tartani

– hangsúlyozta az EP alelnöke.

Hozzátette: „őszintén szólva, nagyon jól tudtuk, hogy Orbán megpróbálja majd letudni ezeket a kötelezettségeket amolyan hamis-, álintézkedésekkel”. A német politikus szerint a korrupció felszámolásában csak az Európai Ügyészséghez való csatlakozás hozhatna változást, mert „addig Orbán nem csak becsapja az embereket, de meg is lopja őket”.

Orbán úgy alakította át ezt a gyönyörű országot, hogy nem lehet ráismerni.

A médiát, a kultúrát, a tudományokat, a civilek működését is megkárosította” – fogalmazott Barley.

Nyitókép: Malte Ossowski / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance

Összesen 214 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megbuktatták volna, ha még tudták volna. Biztos, hogy keresték is okot, de nem találtak, mert nincs.
Ez a nő hazudik. Csak az ellenzéktől tájékozódik. Az ellenzék terjesztette el rólunk a hazugságokat, amiket ellenőrzés nélkül átvettek.
Erre a legjobb példa, hogy a koronavírus elején azt híresztelték, hogy bezárt a Parlament.

Ha tavaly ősz óta végignézzük az ellenzék ténykedését, voltak apró próbálkozások: tanár -és diáktüntetés, katások, MOK szervezkedése. Egyik sem volt sikeres, jött Brüsszel az Erasmus megvonásával, aminek meg is lett az eredménye, de nem az, amit vártak. A diákok nem tüntetni mentek, hanem csalódtak az EU-ban és nem bíznak benne.

Persze, idegen, kézivezérelt szervezet bírálhasson el hazai ügyeket. Ne legyen mindjárt egy kisebb, nürnbergi per, csak azért, mert az EU pénzeken nem külföldi cégeket bízunk meg?

Néhány idézet a Mandinerből, a Lázár interjóból:

"Amikor 2010-ben átvettük a kormányzást, nagy külföldi cégek uralták a vasút, az út és a magasépítés területét. Tudatosan, a magyar szereplőket helyzetbe hozva, erősítve változtattuk meg a piaci erőviszonyokat, óriási lehetőségeket nyitottunk meg ezen időszak alatt a magyarok számára."

"Globalizált és multikulturális világunkban, európai integrációs nyomás alatt a kormány továbbra is azt keresi, hogyan tud lehetőséget teremteni a magyar gazdasági szereplőknek. Bizonyos ágazatok esetében ez szinte lehetetlen, hiszen a külföldiek már leuralták őket."

"Ne feledjük, hogy az uniós támogatású projekteket korábban nyugati cégek nyugati bankok segítségével, nyugati alapanyagból csinálták meg, mostanra legalább már részleges javulást sikerült elérni. Lengyel számítások szerint az EU-­pénzek nyolcvan százaléka csak átfolyt a közép-európai régión, s nyugati cégek profitját hizlalta."

Ezek a brüsszeli kötözködések valódi okai, csak ezt nem mondják ki egyértelműen. És ezt támogatja a hazai kollaboráns ellenzék a lopás mantrázásával.

AZ EP tele van korrupt, csaló, zsarolható, morálisan nulla, idegen zsoldos képviselővel, a legnagyobb szemétdomb. Hallgass a nevük. Általában nem szeretem ha valakinek a külsejét bírálják, de most tényleg lehetett volna egy gyermekkori képet feltenni, amikor talán még nem volt ez a nő ennyire ijesztő......
vagy legalább korhatáros jelzéssel ellátni.

Minden kigúvadt szemű hülye?

Hát, vagy igen (bárcsak), vagy nem. Nyugaton CSAK akkor lesz változás, ha tényleg jön az általános elszegényedés, ami még elég messze van.

Amellett saját média nélkül sem nagyon megy, az pedig kinn végleg nincs a jobbosoknak, ellentétben a honi balosokkal, akiknek saját média-birodalom áll a rendelkezésükre.

Ez a női hölgy drogos?? Ennyire zilált tekintet NEM lehet véletlen, ez nem betegség, ez kémia és az alaptermészet kivetülése. Nem szép kárörvendeni.

Mindehhez pirosban, az egész elég szomorú. A pénzünket meg már rég ellőtték Ukrajnában.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés