Illegális migráció: elsüllyedt két csónak Tunézia partjainál, legkevesebb 29-en meghaltak

2023. március 26. 17:19

Az afrikai illegális bevándorlókat szállító csónakokról a tunéziai parti őrség adott hírt.

2023. március 26. 17:19
null

Elsüllyedt két újabb, afrikai illegális bevándorlókat szállító csónak vasárnap Tunézia partjainál, a tragédiában legalább 29-en meghaltak – jelentette be a tunéziai parti őrség.

Korábban egy jogvédő szervezet egy csónakról és legalább 19 halálos áldozatról számolt be.

A szerencsétlenül járt migránsok a tunéziai Szfáksz városból indultak útnak Olaszország felé.

A tunéziai parti őrségnek tizenegy embert sikerült kimenteni a vízből. Az utóbbi négy napban öt olyan csónak veszett a tengerbe, amellyel Szfákszból keltek útra, több mint hatvan ember eltűnt, és kilenc holttestet megtaláltak a balesetek után. A tunéziai parti őrség szerint nagyjából 80 hajót tartóztattak fel, és több mint 3 ezer bevándorlót vettek őrizetbe csak az utóbbi négy napban.

Az olasz kormány a héten arra figyelmeztetett, hogy robbanásszerűen emelkedhet a Tunéziából Európa felé útnak induló illegális bevándorlók száma.

(MTI)

Nyitókép: GIANLUCA CHININEA / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. március 27. 06:35
Deus vult!
Rocktoberi
2023. március 27. 04:53
A természet bölcs.
Házam Hazája
2023. március 26. 23:12
2/29
Mekk Elek
2023. március 26. 21:05
Nem hiszem, hogy Europanak ebben barmifele felelossege lenne. A tuneziai hatosagok dolga, hogy rendet tartsanak kikotoikben es a vizeiken, ellenorizzek azt, hogy ki es hogyan szall vizre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik