Nézett már rollert kerékpárnak? Nem? Na, majd most!

2023. március 26. 20:48

A friss KRESZ-módosítás szerint ugyanis a rollerek kerékpárnak minősülnének.

2023. március 26. 20:48
null

Az elektromos rollerekre vonatkozó KRESZ-módosítás szerint a 25 kilométer/órás végsebességű rollerek kerékpárnak minősülnének, az ennél gyorsabbak pedig segédmotoros kerékpárnak – írta meg a Magyar Nemzet. A lapnak nyilatkozó Révész Máriusz szerint, aki az aktív Magyarországért felelős államtitkár, a KRESZ-módosítást ez év első felére tervezték, ám a kormányzati átalakítások okán a már elkészült tervezet átkerült az Építési és Közlekedési Minisztériumhoz, a végleges döntés Lázár János miniszter kezében van.

 – emelte ki a lapnak Révész. Felhívta a figyelmet, hogy ezek az új szabályok a kis sebességű e-rollerekre, segwayekre és a rollermegosztó szolgáltatások eszközeire vonatkoznak. A gyors rollerek más szabályozás alá esnek: ha a jármű végsebessége meghaladja a 25 kilométer/órát, már segédmotoros kerékpárnak minősül majd.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2023. március 27. 09:03
Műszakilag sincsen rendben a dolog, a hetven kiló teherbírásra tervezett bringakerék sem bírja a motort, a vázról nem is beszélve. Nem tudom a kis kerék miért buli, strapabíróbb, vagy olcsóbb gyártani? de igazi életveszély, és nem is az a gond, ha te kinyíratod magadat, hanem annak probléma, aki véletlen átmegy a hülye fejeden. A fő probléma az, hogy míg a kerékpárnál combbal csak rászorítasz, talppal ellentartasz ha mondjuk kilép eléd valaki és gyorsmegállás kell, a rollerről meg azonnal reflexidőn belül már repülsz is a picsába, még a kormány szorítása sem jelent semmit. De a totális öngyilkosság az a megvagyhadnagy motoros egykerekű. Láttam egy formát vele, padka fel, járda, úttest, padka, zebra, villamos sínek.. ment mint a kurvaélet.
Csikasz
2023. március 27. 08:17
Az elektromos roller a világ első, kizárólag genetikai zsákutcák által használt, közlekedési eszköze.
Bell & Sebastian
2023. március 26. 23:44
Nehéz dilemma. Ha agyonszabályozzák, nem szokik rá a nép (mint a vezetékes földgázra), ha liberális a besorolás, csak romlanak a baleseti statisztikák. De ez a probléma gyerekjáték az autonóm (önvezető) autóhoz képest. Azokból pont annyi kell vagy kevesebb, mint amennyi most mozog az utakon. Ennek az állománynak az ötöde. Ezért nem lesz egyhamar.
Almassy
2023. március 26. 22:45
Játékelmélet: A rolleres cégek felzabáltatták a teheneikkel a füvet a valódi rollerek, emberi erővel meghajtott eszközök elől. Most már mindenki utálja a rollerest. Az utálat marad, a cégek felszívódnak... Ez a libsibolsi "közösségi"-ipar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik