Az állam megoldja

2023. március 25. 15:14

Ne adókból, közpénzből finanszírozzák az MTVA-t, a fociklubokat, a stadionépítéseket, és a propagandát! Költsenek erre „a potenciális fogyasztók”, a fideszesek.

2023. március 25. 15:14
null
Tarnay Kristóf Ábel
HVG

„A mi nyugati világunkban ott válik el a jó és a rossz, hogy bővíteni, tágítani akarom a világot, vagy szűkíteni, korlátozni – mondta Csák János kulturális és innovációs miniszter még februárban a Kultúra.hu-nak, és sietve igyekezett hangsúlyozni: ő szilárdan hisz a bővítésben és a tágításban. Lehet, hogy ez így van, de akkor erről még a saját környezetét sem sikerült meggyőznie, Demeter Szilárd a minap ezt bizonyította.

A Petőfi Kulturális Ügynökség vezérigazgatója, miután a bolognai standjukon a Meseország mindenkié észt fordításával találkozott, feloszlatta az arra állami forrást megítélő kuratóriumukat. És közölte, vége annak, hogy a kiadók döntik el, mely könyveket szeretnék a segítségükkel külföldön is népszerűsíteni. »Ezután előzetesen bekérjük a kiadványok listáját alkotmányossági vizsgálatra« – fogalmazott a Mandinernek. Demeter »a maga részéről« továbbra sem szeretne cenzúrát, de apaként mindennél fontosabbnak tartja a gyermekek védelmét.

Ez utóbbiért azzal is sokat tehetne, ha elérné, hogy ne keserítsék meg a bármilyen kisebbséghez tartozó fiatalok életét, többek közt társadalmi normává emelt kirekesztéssel. Az »alkotmányossági vizsgálat« pedig jól tükrözi a rendszer lényegét. Ezt az alkotmányt ugyanis ők írták. Ők tették bele a Kaleta-botrányt eltérítve, hogy például meg kell védeni a gyerekek születéskori nemét. Most pedig erre a saját kezűleg rajzolt keretre mutogatnak, amely alapján meghatározzák, melyik mű kaphasson segítséget közpénzen.”

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2023. március 26. 21:16
"A kormány legyen következetes." Az újságíró (nem te) pedig írjon igazat. ......... Amúgy, az állam következetes. Te biztosan nem kapsz a közösből.
letsgobrandon
2023. március 25. 22:18
Emlékszem , hogy a HVG-s buzipatkányok kedvenc böszmekormánya hány problémát oldott meg
Chardonnay99
2023. március 25. 19:54
Az ország döntő többsége nem támogatja az LMBTQ propagandát, ne adjon az állam közpénzt ilyesmire. Ezt finanszírozzák az ellenzéki szavazók. Tarnay úr érveit meg is lehet fordítani. Ne a mi adónkból működjenek azok a civil szervezetek, amelyek Magyarország ellen vannak.
cutcopy
2023. március 25. 19:05
Ki ez a holdkóros drogos..?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik