A szaúdi uralkodó nagyot álmodott: olyan Rijádot szeretne, amely mellett Dubaj csak egy porfészek

2023. március 25. 11:01
Az ország fővárosában repülő sárkányok, hologramóriások és lebegő sziklák alatt lehet sétálgatni teljesen mesterséges klimatikus viszonyok között, egy hegyomlás méretű, arany kocka belsejében.

A szaúdiak terve szerint a nem is olyan távoli jövőben az ország fővárosában repülő sárkányok – az nem derült ki, hogy ezeket  vetítéssel állítják elő, vagy esetleg kísérleteznek addig egy hüllő és egy madár keresztezésével –, hologramóriások és lebegő sziklák alatt lehet sétálgatni teljesen mesterséges klimatikus viszonyok között, egy hegyomlás méretű, arany kocka belsejében – számol be a 444.

A „New Murabba” – azt jelenti, „új tér” – projekt reklámvideója szerint a rijadi új városközpontba megálmodott kocka vagyis a Mukaab egy 400 méter magas, 400 méter széles és 400 méter hosszú éítmény lesz, akkora, hogy húszszor elfér benne az Empire State Building. Mohammed bin Szalmán uralkodó azt szeretné elérni, hogy Dubai csak egy kelet-európai, faluszéli zsibvásárnak tűnjön ezek után a pálmafa alakú szigeteivel és a giga akváriummal felturbózott gigaplázájával.

A látványosnak ígért „új valóság” mellett egyébként azt ígérik, az arany kockában az evés, ivás és vásárlás mellett pihenni, kulturálódni, sőt élni is lehet majd. Irodaházakról nem esett szó.

Nyitókép: Youtube/Képernyőfotó

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés