Rasszista kijelentései miatt bírságot kapott a híres autóversenyző

2023. március 25. 14:36

Nelson Piquet, a Forma-1 háromszoros világbajnoka Lewis Hamiltonnak szólt be, erkölcsi károkozásért 340 millió forintot kell fizetnie.

2023. március 25. 14:36
null

Rasszista és homofób kijelentései miatt, erkölcsi károkozásért ötmillió reálos (körülbelül 340 millió forintos) bírság megfizetésére kötelezték hazájában a brazilok háromszoros Forma-1-es világbajnokát, Nelson Piquet-t.

Egy 2021 novemberi interjúban Piquet fajgyűlölő szavakat használt a Mercedes hétszeres világbajnokáról, Lewis Hamiltonról beszélve, aki a Brit Nagydíjon összeütközött Max Verstappennel. A 70 éves Piquet – aki 1981-ben, 1983-ban és 1987-ben bizonyult a legjobbnak az autósport elitkategóriájában – később bocsánatot kért a brit pilótától és azt mondta: rosszul fordították le a szavait. Az ex-versenyző lánya,

Kelly egyébként évek óta a kétszeres vb-győztes holland Verstappen barátnője.

Tavaly nyáron egy másik felvétel is nyilvánosságra került, amelyben Piquet – a 2016-os világbajnokságról beszélve – rasszista és homofób kijelentésekkel illette Hamiltont, aki júniusban tiszteletbeli brazil állampolgárságot kapott és az F1 mezőnyének egyetlen színes bőrű pilótája. Piquet-t négy emberi jogi szervezet perelte be erkölcsi károkozásért, azt szerették volna elérni, hogy tízmillió reálos bírságot kelljen fizetnie.

(MTI)

Archív fotó: Nelson Piquet háromszoros világbajnok brazil autóversenyző az M4 Sport csatorna Boxutca Magazin című műsorának felvételén a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda útjai gyártóbázisán 2015. július 23-án.MTI Fotó: Marjai János

Kapcsolódó cikkek

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egon samu
2023. július 29. 09:34
Csak Hamilton Lajos tehet róla a papagájszerü arrogáns viselkedésével, ha öt valaki nem szereti, vagy egyenesen utálja. Az ilyen majmokat védelmezö szervezetek és bíróságok saját magukat süllyesztik ugyanarra a szintre.
Zolotarjov
2023. július 23. 19:17
Run, nigger, run.. https://youtu.be/UUBekQkAzuo
nuknuk
2023. március 26. 12:59
A néger (nigger) simán feketét jelent a latin nyelvekben. Ha a néger, cigány ... szavak rosszat jelentenek, azért a hordóik a felelősek.
kishal
2023. március 25. 21:43
Nelson nem vacakolt soha. Még aktív korukban az angol bulldogját Ayrtonnak nevezte el a honfitárs kollégáról. És nem a nagyrabecsülés jeléül...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik