Olasz lap: Meloninak szembe kell szállnia Orbánnal

2023. március 24. 13:13
Az Il Giornale Elly Schleint, az olasz Demokrata Párt politikusát idézi, aki szerint a nacionalista magyar miniszterelnök megakadályozza a szolidaritást és a befogadást.

Az Il Giornale olasz napilap printben megjelent cikket közölt az olasz belpolitikáról, és Orbán Viktor, magyar kormányfőt is megemlítették. Elly Schlein, az olasz Demokrata Párt politikusa szembeszállt Giorgia Meloni olasz kormányfővel. Arról beszélt, hogy Meloninak „bátornak kell lennie, és szembe kell szállnia az olyan nacionalista szövetségeseivel, mint Orbán, akik megakadályozzák a szolidaritást és a befogadást”.

Ellenjavaslata egyértelmű: „Európai Mare Nostrumra van szükségünk, egy közös kutató-mentő misszióra a Földközi-tengeren, életmentési megbizatással”.

Nyitókép: Facebook

***

Amerikából jött, új mestersége: a baloldal hatalomátvétele Olaszországban

 

 

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy tény, hogy Schlein vezetésével a PD szavazóbázisa bővül. Az Agi-Supermedia/Youtrend legfrissebb felmérése szerint Meloni pártja, a Fdl 29.7, míg a PD 29.7 százalékon áll. A Meloni vezette koalíció 45,9, míg a balközép koalíció 21.1 százalékot tudhat magáénak.
Schlein március 21-én Livorno és Firenze között egy autóban utazott az egyébként csinos és fiatal hölgy élettársával, amiről készült egy fénykép is. Schlein az LMBTQ mozgalom vezéralakja, az abortusz és a cannabis harcos támogatója.
Őt nem Itáliában választották ki, építették fel a Meloni elleni küzdelemre......Olaszország ma ugyanúgy kilóg a sorból mint Magyarország, mindkét vonalon komoly nemzetközi erővektorok dolgoznak az aktuális kormányok megbuktatásán.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés