Szenved a burzsoázia: szobafogságra ítélték a legendás rendező unokáját, mert helikoptert bérelt, ugyanis vacsorázni akart az egyik barátjával

2023. március 23. 15:54
Egy 3 és fél órás autóutat akart megspórolni az apja bankkártyájával bérelt helikopterrel. Csúfos sztárság-látlelet lett az esetből.

Romy Croquet Marst szobafogságra ítélték a szülei, ugyanis valami olyat tett, amit nem lett volna szabad: helikoptert bérelt az apja bankkártyájával, mert el akart ugrani New Yorkból Marylandbe, hogy egy tábori barátjával vacsorázzon egyet. New Yorkból Marylandbe egyébként egy 3,5 órás autóút vezet, ezt akarta a 16 éves lány megúszni. Azaz „megrepülni”. Az esetből sztárság-látlelet lett, s újra behozta a „nepo-babákat” a rivaldafénybe. De ne szaladjunk ennyire előre!

„Ez egy vöröshagyma?”

Romy szobafogságáról egy általa feltöltött TikTok-videóból informálódhatott az internet népe. A lány ugyanis készített egy videót arról, hogy hogyan próbál szobafogsága alatt „vodka szószos tésztát” készíteni. Az alig egy perces videó tökéletes látlelet: elmondja, hogy New Yorkból Marylandbe – 300 kilométer légvonalban – foglalt egy helikoptert az apja bankkártyájával, hogy vacsorázzon egyet, aztán tetézi a kínosságot azzal, ahogy ismerkedik a tésztakészítés rejtelmeivel. Olyan mondatok hagyják el a száját, mint 

nem tudom, mi a különbség a fokhagyma és a vöröshagyma között, így a telefonomon vöröshagymákról készült képeket kellett keresnem a Google-ban”.

Elmondja továbbá, hogy a szüleinek egy szabálya van: nincs közösségi média, ezért ő készített egy TikTok-fiókot. Mint mondta, „mert nem akarják, hogy nepotista gyerek legyek, de a TikTok nem fog híressé tenni, így ez nem igazán számít.” Közben egyébként felmutat egy mogyoróhagymát a kamerának, megkérdezve a kedves nézőtől, hogy az egy vöröshagyma-e, majd egy herezacskóhoz hasonlítja azt, de ilyen apróságokba ne is menjünk bele.

A videóban bemutatja a bébiszittere barátját is, amely bemutatóhoz hozzáfűzi, „mivel a szüleim soha nincsenek otthon, így ők a helyettesítő szüleim”. A videó egy második rész ígéretével fejeződik be, ugyanis Romy elküldi bevásárolni a bébiszittere barátját, miután rájött, hogy nincsenek meg a megfelelő alapanyagai a tésztához. A második rész viszont nem várható egyhamar, ugyanis a videót és a TikTok-fiókot azóta törölték.

Legendás rendező nagypapa, híres rendező anyuka, frontember apuka

Francis Ford Coppolát gyakorta nevezik korunk egyik legjelentősebb rendezőjének, nevét Martin Scorsese és Stanley Kubrick mellett emlegetik. Bár még mindig aktív – most éppen Megalopolis című filmjét forgatja, amit még a nyolcvanas években írt meg, viszont nem talált hozzá eddig finanszírozót, mert túl megalománnak ítélték az ötletet –, fő műveit a hetvenes években alkotta meg:

a Keresztapa trilógiát és az Apokalipszis most című háborús filmet.

Coppolának van egy lánya, valamint két fia. Mindannyian filmes közegben tevékenykedtek – az egyik fia balesetben életét vesztette –, viszont a lánya, Sofia Coppola szintén híres rendező lett: ő rendezte az Öngyilkos szüzeket, valamint az Elveszett jelentést (Lost in Translation). Sofia lánya Romy Croquet Mars. (Mellékesen fontos megjegyezni, hogy a Coppola-dinasztia összesen 23 Oscar-jelölést és 8 Oscar-győzelmet tudhat a magáénak).

A „nepo-babák”

Az Egyesült Államokban lett divatos a „nepo-baba” kifejezés, amellyel azokat a hollywoodi sztárpalántákat illetik, akik a szüleik farvizén tettek szert sikerre. Decemberben például megjelent egy lapszáma a New York Magazinnak, amin címlapsztori volt a „nepo-baba” téma. A lapszám sok vitát szült, egyesek kiábrándultak a „bálványaikból”, mások pedig a magazint kérték számon. Johnny Depp lánya, Lily Rose Depp például így válaszolt egy újságírói kérdésre„Az internetet sokkal jobban érdekli, hogy ki a családod, mint az embereket, akik szerepet adnak neked.

Lehet, hogy a lábad az ajtóban van, de akkor is csak a lábad van az ajtóban. Rengeteg munka következik ezután.”

Maude Apatowot szintén felcímkézték mint „nepo-baba”, ugyanis az apja híres vígjátékrendező (Judd Apatow), az anyja pedig Apatow vígjátékaiban gyakorta felbukkanó színésznő. Maude azt nyilatkozta, hogy őt elszomorítja a címke, viszont igyekszik, hogy ne uralkodjon el rajta a rossz érzés, mert megérti, hogy milyen szerencsés helyzetben van. Maya Hawke, Ethan Hawke és Uma Thurman lánya szerint pedig a származás „mindenképpen hatalmas előnyökkel jár ebben az életben”, s bár „ingyen kapsz esélyeket, de ezek az esélyek nem végtelenek”.

Nyitókép: Twitter-képernyőkép

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés