Rendhagyó interjú a DK pártigazgatójával, aki egykoron kutyapárti volt, vagy talán még mindig az

2023. március 26. 9:00
Nagy Dávid azért dezertált Gyurcsányékhoz – az elnök úr egyébként nagy örömmel fogadta –, mert az Orbán-rendszert a leghatékonyabban fenntartani és támogatni a velük való látszatküzdelemmel lehet.
Érdekes és roppant fontos elektronikus levél landolt a minap a postafiókunkban. A Kutyapárt egykori (egykori?) pártigazgatója, Nagy Dávid küldte a DK elnökének – sokatmondó, hogy „Tisztelt Gyurcsány Ferenc! Kedves Elnök Úr! Drága Barátom!” volt a megszólítás –, s egy nagy bejelentéséről tájékoztatta. Azt írta neki,
 
400 európai magyar ember úgy döntött a Facebookon, hogy a Demokratikus Koalíció pártigazgatójaként folytassa az Orbán-rendszer elleni rendíthetetlen küzdelmét.

Csak írásban, 160 munkanapon belül válaszol

„Pártot váltottam ugyan, de két dolog nem változott: az elhivatottságom az Orbán-rendszer megdöntésére, valamint a pártigazgatói pozícióm” – fogalmazott a dezertáló Nagy. Majd arról is értesítette a „kedves elnök urat”, hogy a fizetési sávokról szóló 34/2022-es határozat alapján a fizetési listák esetében a Kutyapárt és a DK között 3-4-szeres szorzó van, tehát az eddigi pár százezres fizetésének a megemelése a 1,2 millió forintra a „halaszthatalan kategóriába esik”, s természetesen már eljárt az ügyben.
A levél utóiratában Nagy felhívja a figyelmet, hogy a felesége másnap beadja a pályázatát a pomázi, még nem létező irodájába, s kéri, hogy az elbírálás során vegyék figyelembe a feleség férjének – azaz az ő – beosztását a pártban.
 
Az ugyan lassan mindennapos eseménynek számít, hogy Gyurcsányék lenyúlnak a balliberális térfélről egy-két másod-, harmad-, negyedvonalbeli pártkatonát, de annak már fele sem tréfa – vagy éppen egészen az, gondoltuk –, hogy
 
egy igazi politikai nagykutyát szerzett meg a DK.
 
Ezért interjút kértünk Nagy Dávidtól. Ám nem kis meglepetésként ért bennünket, hogy a magát pártigazgatófélének tituláló pártigazgatóféle kutyába sem vesz, hiszen – a Gmail „Promóciók” fiókjába érkező levelében – közölte, csak írásban hajlandó válaszolni, azt is csak 160 munkanapon belül.
 
De miután itt valóban elementáris horderejű belpolitikai ügyről van szó, túltettünk magunkat ezen a megaláztatáson, és üstöllést megfogalmaztuk kérdéseinket. Ám arra kértük, tekintsen el kissé hosszúnak tűnő határidőtől, egyezzünk meg 159 napban, bár hozzátettük, neki ujjgyakorlat lenne már másnapra válaszolni.
 
Így is történt, ezért rögvest közreadjuk, mire jutottunk egymással, az újságíró és a pártigazgatóféle.

Gyurcsány nagy örömmel fogadta

Miért csak írásban hajlandó válaszolni, pártigazgatóféle beosztása létére nem tartja magát kellően felkészültnek egy beszélgetésre?  – indítottunk kissé provokatív módon.
 
„A Fidesz és a Demokratikus Koalíció háza táján a telefonos kommunikáció már vagy 20 éve nem menő, elavult, nem kellően komoly. Kérem ezen demokratikus tradíciókat az Ön részéről tisztelettel övezni szíveskedjen.”
 
Önként, elhivatottságból (1.), és/vagy valamilyen inspiráció alapján (2.) döntött úgy, hogy a DK-nál folytatja az Orbán-rendszer elleni rendíthetetlen küzdelmét? – állítottuk választási lehetőség elé, de alanyunk mindkét motivációs felvetésre reagált.
 
„Azt gondolom, az Orbán-rendszert a leghatékonyabban fenntartani és támogatni a Demokratikus Koalícióból való látszatküzdelemmel lehet.”
 
– Az első esetben (1.) mit talált annyira szimpatikusnak Gyurcsányékban, hogy mellettük döntött?
 
„A DK hasonlít a legjobban a Fideszre.”
 
– A második esetben (2.) ki, hogyan és mivel inspirálta?
 
„A Fidesz-DK koalíció által elérhető pénzmennyiség 40 éves koromra.”
 
Esetleg tényleg higgyük el, hogy 400 európai magyar döntött így? Ha igen, fel tudja őket fejből sorolni, vagy puskáznia kell ehhez? hitetlenkedtünk.
 
„Csudát nem!”
 
Hogyan fogadta a bejelentését Gyurcsány Ferenc? – tértünk rá végre a lényegre.
 
„Nagy örömmel vette tudomásul, hogy mostantól én is résztvevője lehetek a DK–Fidesz szövetségnek!”
 
Kinek, milyen célra fogja felajánlani a kikövetelt havi 1,2 milliós fizetését? Az ugyanis fel sem merült bennem, hogy a mocskos anyagiak miatt vállalta ezt a nemes feladatot, és nem ingyen, barátságból, elhivatottságból segíti e nemes kompániát. – nyilván nem mehettünk el a piszkos anyagiak mellett sem, bár a válasz kurtán-furcsán ért véget, de talán nem véletlenül.
 
„Borkai Zsoltnak tervezek küldeni bio...”
 
Felvették már a feleségét a pomázi, még nem létező iroda vezetőjének? Ha igen, mennyit fog keresni és milyen célra költi a pénzt? – nyilvánvalóan nem mellőzhettük a személyi összefonódásokra rátapintó kérdést sem.
 
„Igen, Pomázon a Fidesz-DK-együttműködés jegyében már közös irodát fogunk nyitni, a feleségem fizetése NEM KÉPEZI KÖZÉRDEKŰ ADAT TÁRGYÁT!!!!”
 
Korábban Terdik Roland, a Kutyapárt kommunikációs vezetője azt nyilatkozta a Mandinernek, hogy Cher lesz a titkos favoritjuk az önkormányzati választáson. Válaszolt már a művésznő a felkérésükre? Ha igen, hol kívánják őt indítani? Vagy csak a kampányukat segíti szívhez szóló dalaival? – kíváncsiak voltunk, alanyunk elfelejtette-e, hogy ő már nem kutyapárti, de nem, emlékezett!
 
„Semmi közöm az MKKP belügyeihez, én már a DK-nak dolgozom és Gyurcsánnyal próbálunk még szorosabban együttműködni a Fidesszel.”
 
Módosítják-e a legtutibb szlogenjüket imígyen: „Örök élet, ingyen Cher”? – újra bepróbálkoztunk, s ezzel a pártigazgatófélét sikerült is kizökkenteni a nyugalmából.
 
„Mi ez a bohóckodás? Valódi balkáni viszonyokat az évek óta kialakult Fidesz-DK együttműködés hozhat!”
 
Nyitókép: Nagy Dávid a köztévében, YouTube/Képernyőfotó

 

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A konzervatív, a hagyományos nemzeti, családi, vallási, morális értékrendeket követő kormányok ellen a globális tőke általános támadást indított az adott országokban élő gyökértelen, hazaáruló ötödik hadoszlopok politikai-pénzügyi-média támogatásával. Ez történik Magyarországon a DK vezetésével, de még ennél is tragikusabb, Izrael esetében is az ottani balliberális hazaárulók asszisztenciájával.
A DK minden pénzt, s média hátteret meg fog kapni ahhoz, hogy megpróbálja a normális Magyarországot eltaposni. A normális katolikust, zsidót, protestánst, hívőt és nem hívőt, azokat, akik otthonról még átörökítették az értékeiket, akik ezt szeretnék tovább adni gyermekeiknek, unokáiknak is.

Persze azért nem szabad lebecsülni a DK-t, vezetése, a balliberális elittel egyetemben tisztában van saját szavazótáboruk felkészültségi szintjével. Az elit elvi alapon gyűlöli a kormányt, a keresztény kurzust, ahogyan ők nevezik, ezt a réteget nem kell naponta demagógiával etetni, náluk nem kell aggódni a szellemi, intellektuális leépülésért, az esetleges irányváltásért. A DK, az MSZP többségi bázisát viszonyt meg kell hagyni az eddigi, adott kulturális színvonalon, érdektelenségen, napi proli hergelési küszöbszinten. A DK ügyesen ezeknek készíti a BASE FM műsorait. Tegnap reggel az autóban tekergettem a rádiót, amikor hirtelen megtaláltam a DK újabb médiáját....."Leszarom, leszarom, nyomom, ahogy akarom...ettem, ittam, bas..am..leszarom, leszarom...." Először azt hittem, hogy Feri hangját hallom, de nem, azért közel volt hozzá.

Ha már a globális háttérről beszélünk...az Itáliában csak "az amerikai"-ként emlegetett új baloldali, PD vezető Schlein környezetében napok óta arról beszélnek, hogy a pártvezető árnyékkormány megalakítását tervezi. Első lépcsőben az EP választásokra, majd a politikai hatalom megszerzése érdekében. Minden nem kacsa, már folyik a tudatos kiszivárogtatás, hangulati előkészítés.
Milyen érdekes, itt Dobrev, ott egy LMBTQ harcos, leszbikus Schlein indul harcba Európa megmentéséért, s a sok hülye család-haza-vallás szerető nacionalista eltakarításáért.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés