Titokban találkozott Lázár János és Karácsony Gergely – mutatjuk, miről beszéltek

2023. március 22. 12:00
Az eseményre még tavaly novemberben került sor – derül ki az építési és közlekedési miniszterrel készült exkluzív interjúnkból. Lázár aláhúzta: „Ha van értelmes kezdeményezés Budapesten, rám miniszterként számíthatnak.”

„Jártam a főpolgármester úrnál tavaly novemberben, áttekintettük a város és a kormány ügyeit, továbbá azokat az ígéreteket, amelyeket korábban Vitézy Dávid államtitkár vagy minisztertársaim tettek az uniós források felhasználása kapcsán. Ezeket természetesen be fogom tartani” – árulta el lapunknak Lázár János, a Mandinernek adott, e heti lapszámunkban megjelenő exkluzív interjúban.

Az építési és közlekedési miniszter szerint Karácsony Gergellyel azért nem a nyilvánosság előtt találkoztak, mert

nem akartak valamiféle sajtónyilvános „show-műsort” rendezni.

Szóba került a Lánchíd és a Biodóm ügye is, utóbbiról megjegyezte: „Szégyen-gyalázatnak tartom, hogy nincs befejezve, ami a főváros sara. Mindenkinek megvan a söprögetnivalója a maga portája előtt, de aprómunkával, szakértők közreműködésével előre tudjuk mozdítani az ügyeket.”

„Rám számíthatnak”

„Azt próbáltuk egyeztetni, hogy milyen közös közlekedési projektjeink vannak az Európai Bizottság előtt, s milyen ügyek vannak a tárcánknál a beruházásokat illetően. Normális hangvételű beszélgetés volt, amelynek nyomán kijelöltünk egy munkacsoportot, a kollégáink rendszeresen, két-három havonta találkoznak.

Abban vagyok érdekelt, hogy korrekt viszony legyen a fővárossal is. Amit a közlekedés területén ígértünk, be is fogjuk tartani.

Ha van értelmes kezdeményezés Budapesten, rám miniszterként számíthatnak, ám világosan kell látni: az olyan presztízstervek, mint a már említett Duna-alagút, a dolgok felháborítóan nagy félreértése, amikor másnak az a problémája az országban, hogy miként jusson el a lakhelyétől harminc kilométerre lévő kórházba, iskolába vagy járási központba” – fejtegette a miniszter.

További részletek a Mandiner csütörtökön megjelenő lapszámában!

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 243 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pl annyit loptak, hogy Nigériában is csettintek hozzá.

Nyugati idoljaid sokat tettek ezért az inflációért. Ami csak egy része, és nem összessége a gazdasági kérdéseknek.

Már megint kukorékolsz a magad alá kotort szellemi szemétdombról?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés