Washington Post: Amerika odacsapna Kínának, ha Peking fegyverekkel támogatná Oroszországot

2023. március 21. 20:21
Célzott pénzügyi lépéseket fontolgat az Egyesült Államok arra az esetre, ha Kína fegyverekkel támogatná Oroszország Ukrajna elleni háborúját.

A Washington Post arról ír: az Oroszországnak drónokat biztosító Irán szankcionálásakor egy nagy problémába ütköztek: már így is a legszigorúbb szankciókat rótták ki az országra. Irán legnagyobb ellátójára, Kínára viszont még nem. A lap azt írja: az Egyesült Államoknak lehetősége van célzott pénzügyi lépésekre, válaszul bármilyen Oroszországnak nyújtott kínai katonai támogatásra.

A lap szerint a Biden-kormányzat a közelmúltban arra figyelmeztetett, hogy Kína most először fontolgatja, hogy halált okozó katonai eszközöket ad az orosz hadseregnek. Hétfőn pedig Hszi Csin-ping kínai elnök három napos látogatásra érkezett Moszkvába, hogy egy sor témáról, köztük az ukrajnai háborúról tárgyaljon az orosz elnökkel.

Az elemzők szerint a potenciális katonai segítségnyújtásra az érintett kínai vállalatok és pénzintézetek büntetésével reagálna az Egyesült Államok, ahogyan ezt tette a hónap elején, amikor az Oroszországnak szánt iráni drónok ázsiai beszállítóit szankcionálta Washington.

Orosz-kínai nyilatkozat: Elfogadhatatlanok a nemzetközi jog felváltására tett kísérletek

Nyitókép: Vladimir Astapkovich / SPUTNIK / AFP

Összesen 115 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha Kína fegyvert akar szállítani az oroszoknak, akkor azt nem az USA fenyegetéseitől fogja függővé tenni. Az USA túl sokat képzel magáról, az egész világot nem tudja terrorizálni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés