Kovács Zoltán: Magyarország semmilyen módon nem kívánja kommentálni a Nemzetközi Büntetőbíróság döntését

2023. március 21. 9:50
Az államtitkár azokra a kijelentésekre reagált, amik szerint Magyarország megvétózta a Putyin ellen kiadott elfogatóparancsot.

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, a Külügyminisztérium közölte, 

nem vétózta meg a kormány a Putyin elleni elfogatóparancsot.

Közleményükben hangsúlyozták, csak egy olyan állásfoglalást elleneztek, amelyet Josep Borrell akart kiadni az Unió összes tagállamának nevében.

Nem vétózta meg a kormány a Putyin elleni elfogatóparancsot

 

„Ha bármely tagállam nyilatkozatot kívánna kiadni, Magyarország nem fog tiltakozni”

Erre erősített rá Twitter-bejegyzésében Kovács Zoltán  nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár. Kovács úgy fogalmazott azokkal a kijelentésekkel kapcsolatban, hogy Magyarország „megvétózta” az EU álláspontját a Vlagyimir Putyin elleni elfogatóparancs ügyében, hogy

„Magyarország tudomásul vette a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) döntését, és semmilyen módon nem kívánja azt kommentálni”.

„Amennyiben azonban a főképviselő vagy bármely tagállam nyilatkozatot kívánna kiadni, Magyarország nem fog tiltakozni” – zárta a posztot az államtitkár.

Az erről szóló bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Facebook

Összesen 110 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Biztos az, hogy ez a sóhivatal objektíven adta ki ezt az elfogató parancsot? Sok homályos pontja van ennek a háborúnak, az ukránok is kegyetlenkedtek a Donbaszban. Sokat elmond az is, hogy az USA-n és az oroszokon kívül vannak még páran, akik nem ismerik el ezt a bíróságot. Akkor viszont milyen alapon kéne reagálni rá?

Ha pár ország mellett még bálványotok, maga az USA sem ismeri el ezt a bíróságot, ráadásul mi sem ratifikáltuk az elismerést, akkor miért kéne akár támogatólag, akár elutasítólag kommentálni a döntést? Tudomásul vesszük, és ennyi. Jogos tehát az a hozzáállás, hogy a mi nevünkben ilyen nyilatkozatot még Joseph Borrell se tegyen.

"Szar lehet 2 bites aggyal élni...azert egy 3 részes film végén felejted el az első részt!"

Már eleve hülyeséggel nyitod az újabb kisregényedet.

Ha nem vagy járatos a kettes számrendszerben, akkor ne használj onnan vett hasonlatokat te önjelölt nagyokos. A 2 bites azt jelenti, hogy számára négy variáció lehetséges, ami már szélesebb gondolkodás eredménye lehet. Amit te próbálsz itt kinyögni, azt egybitesnek kell mondani, mivel annak az egy bitnek az értéke vagy 0, vagy 1, és ez felel meg a nagyon leegyszerűsített, általad is előadott fekete-fehér látásmódnak.

Amit a vád tartalmaz, az igaz is lehet, meg nem is. Lehetnek szüleiket vesztett, elárvult orosz nemzetiségű gyerekek is. Vagy nem. Egy akármilyen szervezet által feltöltött fénykép talán mégsem bizonyíték. Én elég egyoldalúnak érzem ennek a vádnak a körüljárását, főleg akkor, ha némi frusztrációra ad okot, hogy Oroszország egy éve tartja magát lényegében a NATO-val szemben. Igaz, Ukrajnát nem a győzelemért segítik, mert ha ezt akarták volna, akkor egy év alatt sokkal több és hatékonyabb fegyvert is adhattak volna nekik.

És még annyit, hogy a koholt vád, mint eljárás nem mai találmány. Tehát ezt az egészet nem kell támogatni, vagy elutasítani. Csak tudomásul venni, idővel kiderülhet, hogy megalapozott, vagy sem.

"Azért mindig jót lehet röhögni ezeken a hozzáértésmentes hozzászólásaidon...l"

Te beszélsz, te szerencsétlen, aki önálló gondolatok helyett máshonnan vett idézeteket másolsz ide? Az nem hozzáértés, ahhoz csak a Ctrl C - Ctrl V ismerete szükséges. Saját érvek helyett pedig csak bekezdéseken át folytatott személyeskedésre vagy képes.

Örülök, hogy visszaigazoltad azt, amit rólad írtam.

Beégett... ez megint valami Übermensch szintű megnyilvánulás. El kéne gondolkodni, hogy volt már két olyan ideológia, amelynek a képviselői felsőbbrendűnek képzelték magukat. Most az egyik átmentette magát egy másik felsőbbrendűségbe.

Asztakurva!

Ha minden ilyen jó, akkor miért ilyen szar????

A felső 1% már nem tudja azt sem, hogy mennyit lopott, az 5-6-7%-nyi seggnyaló, stróman, potyaleső gerinctelen jól van és hétvégente welnesshotelekben lopja az időt, de a 90%+ meg egyre szarabbul él és egyre jobban utálkozik tőletek.

Marha!
Rákosi 99%-ot is tudott kihozni, nem csak 2/3-ot.
Nála is minden mindig épült szépült és egyre jobban élt a zország...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés