Macron túlélte a bizalmatlansági szavazást

2023. március 20. 19:11
10 szavazaton múlt.

Emmanuel Macron és kormánya hétfőn túlélte a bizalmatlansági szavazást a francia parlamentben, miután a múlt héten szavazás nélkül keresztvert egy rendkívül népszerűtlen, sokmilliós tüntetéshullámot kiváltó nyugdíjreformot, mely főképpen a nyugdíjkorhatár emeléséről szólt.

A francia parlament alsóházában tartott, nagy téttel bíró szavazáson 277 képviselő, többségükben a bal- és a szélsőjobboldalról, szavazott a pártok közötti bizalmatlansági indítvány mellett, de 287-en ellene. Egy második indítvány, amelyet csak a szélsőjobboldali Nemzeti Összefogás támogat, várhatóan nem kap elég szavazatot, írja a hírről beszámoló Politico.

Könyékig darázsfészekben Macron keze

Hatodik éve dédelgeti álmait Emmanuel Macron a nyugdíjkorhatár emelését is tartalmazó reformról, amely újraválasztási programjának egyik fontos ígérete volt. A hosszú történet pedig, úgy tűnik, végéhez közeledik, az elnök most dűlőre viszi az ügyet, és 62-ről 64-re emeli a nyugdíjkorhatárt, ha törik, ha szakad. Vagy valami ilyesmi.

Cikkünk frissül.

Nyitókép: Ludovic Marin/ POOL / AFP

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Milyen jó volna, ha a Mandi egy cikket normálisan meg tudna fogalmazni!
"277 képviselő, többségükben a bal- és a szélsőjobboldalról, szavazott a pártok közötti bizalmatlansági indítvány mellett, de 287-en mellette."
Az indítvány mellett meg további sok képviselő szavazott.
:-)

A németek azt tervezik, hogy felemeli 67 évre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés