Magyarországnak szüksége van Budapestre, ahogy a Fidesznek is

2023. március 20. 9:12
Renge Zsolt
Demokrata
Eljön az a nap, amikor már egy jóérzésű baloldali szavazónak kevés lesz a Soros-dollárokból finanszírozott O1G-zés. Interjú.

„Mik azok a témák, amelyekkel szeretnéd felkelteni a fővárosi fiatalok érdeklődését a Fidelitas iránt?

Egy szó: lázadás. A mai világban konzervatívnak lenni lényegében egyet jelent a lázadással. Lázadunk az eltörlés kultúrája ellen, amely megbélyegez és béklyóba köti a szólásszabadságot. Lázadunk a túltolt és kifordított woke ideológiával szemben, ahogy az erőszakos genderpropaganda ellen is. Ugyanakkor az ideológiai síkon túl, lázadunk a semmittevés, a hangzatos címszavakban és Facebook-posztokban kimerülő városvezetés és az elbénázott szakpolitikai döntések ellen is. Van véleményünk arról is, hogyan lehet zöldebb várost építeni. Tökéletes példa erre a kormányzati beruházásként megvalósuló Liget, szembeállítva a KariGeri-féle, egyébként szintén kormányzati forrásból megvalósult térkő rengeteggel a Blahán. Elég csak megnézni élőben, jól látható a különbség. Bevallom őszintén, hogy nyáron én is sokat használtam a körúti bringasávokat, de ettől függetlenül nem gondolom, hogy néhány köbméter sárga festék kilocsolásával és az autósok nettó szivatásával meg lenne oldva a probléma. Hol vannak a P+R parkolók? Mennyi ilyen épült az elmúlt több mint három év alatt? Nulla. És ez a szó jól jellemzi általánosságban a Karácsony-féle városvezetés összteljesítményét is. Van tehát gondolatunk a jövőről, amiért tenni is készek vagyunk, így várunk minden tettre kész, normalitásra vágyó fiatalt a köreinkbe. Szerencsére jönnek is.

Van olyan ellenzéki ifjúsági szervezet, amellyel érdemes leülni vitázni?

A kellő alázattal mondom: szerintem nincs. Még a gazdáikkal se nagyon. Nekik a külföldi érdek, nekünk pedig Magyarország érdeke az első. Amíg részükről ez nem változik, addig érdemben nincs miről vitáznunk.

Budapesten van keresnivalója a jobboldalnak? Az elmúlt évek tapasztalata szerint sokszor kiváló jobboldali jelöltek is alulmaradtak a baloldallal szemben.

Magyarországnak szüksége van Budapestre. Ahogy a Fidesznek is. A kétharmados győzelemnek meg pláne. Ne felejtsük el, hogy a budapesti jobboldali szavazóknak hét darab listás és egy egyéni mandátumot köszönhettünk a 2022-es választásokon. Nélkülünk nem lenne kétharmad. Éppen ezért még szép, hogy van keresnivalónk Budapesten. A dollárbaloldal választási trükközései sem tarthatnak örökké, hamar eljön az a nap, amikor már egy jóérzésű baloldali szavazónak kevés lesz a Soros-dollárokból finanszírozott O1G-zés. Onnantól pedig adott a matek, szóval én optimista vagyok.”

Nyitókép: Renge Zsolt Facebook-oldala

***

Bánki Erik: Súlyos baloldali visszaélésekre figyelmeztet az ÁSZ elnöke

 

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés