„XVI. Lajost is lefejeztük, Macronnal is megtehetjük!” – durvulnak a tüntetések Franciaországban (Videó)

2023. március 19. 14:29
Folytatódtak szombaton Franciaországban a nyugdíjreform elleni utcai tiltakozások, Párizsban a rohamrendőrök könnygázzal próbálták feloszlatni a tömeget.

Folytatódtak szombaton Franciaországban a nyugdíjreform elleni utcai tiltakozások, Párizsban a rohamrendőrök könnygázzal próbálták feloszlatni a tömeget; a demonstrálók közül többen kukákat gyújtottak fel.

A hatóságok megtiltották a gyülekezést a párizsi Concorde téren és a közeli Champs-Élysées sugárúton, ahol már az előző két este is összecsapások voltak a tüntetők és a rendőrök között. Szombaton a tiltakozások emiatt a főváros délkeleti részén folytatódtak. A hatóságok a gyülekezési tilalom elrendelését a „közbiztonság és a közrend elleni súlyos veszély”

fennállásával indokolták. Több metrómegállót lezártak a belváros környékén biztonsági okokból.

Emmanuel Macron francia államfő csütörtökön úgy döntött, hogy parlamenti szavazás nélkül hirdeti ki a vitatott nyugdíjreformot, miután a nemzetgyűlésben nem volt meg a szükséges többség a törvénytervezet elfogadásához. A reform legfontosabb pontja a nyugdíjkorhatár fokozatos emelése 62-ről 64 évre. A jogszabály kihirdetésére válaszul tömegtüntetések kezdődtek országszerte.

Tiltakozó akciók voltak többek között szombaton Marseille-ben, Toulonban, Brestben, Caenben, Saint-Étienne-ben, Compiegne-ben, Bordeaux-ban és Montpellier-ben is. Nantes-ban is több ezren jelentek meg a CGT szakszervezeti szövetség felhívására, barikádokat emeltek, és tüzeket gyújtottak az utcákon.

Úgy tűnik, hogy a tüntetések egyre durvábbá válnak, egy videón az hallatszik, hogy a dühös tömeg a következőt skandálja: „XVI. Lajost is lefejeztük, Macronnal is megtehetjük!”.

Mutatjuk:

 

(MTI/Mandiner)

***

Nyitókép: Képernyőfotó


 

Összesen 303 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A véres vágyú varangyok szeretnének vért látni.

"Tegnap megválasztották, ma tüntetnek ellene. Érdekes."

Ami érdekes, hogy Hitlerrel szemben pont ezt várták volna el a "győztesek".

A német nép azért lett bűnös a "győztesek" szemében, mert nem zavarta el Hitlert.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés