Találkozik-e még Orbán a körözött Putyinnal, letartóztatják-e, ha Pestre megy?

2023. március 19. 10:12

Bartus László
Amerikai Népszava
Megnehezült az Orbán-rezsim orosz politikája, miután Putyin ellen nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a hágai Nemzetközi Bíróság.

„Megnehezült az Orbán-rezsim orosz politikája, miután Putyin ellen nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a hágai Nemzetközi Bíróság, az Ukrajnában elkövetett háborús bűnök miatt. Körözött személlyel találkozhat-e az Európai Unió egyik tagországának miniszterelnöke? Háborús bűnössel tarthat-e kapcsolatot a NATO egyik tagállamának miniszterelnöke? Vonhat-e egyenlőségjelet az áldozat és a támadó között, állhat-e a magyar politika és kormánypropaganda egy háborús bűnös oldalán? Természetesen igen, mert a gátlástalanságukkal átlépnek minden határt.

Ennek azonban mégis van jelentősége, mert ahhoz, hogy Putyint továbbra is védelmezni és magasztalni lehessen, a hágai Nemzetközi Bíróságot kell nemcsak negligálni, hanem a NER szokásainak megfelelően kriminalizálni, mocskolni, lejáratni. Az első döbbenet után jönnek majd a Hágával szembeni aljaskodások, hogy a Putyin ellen kiadott nemzetközi elfogatóparancs súlyát, jelentőségét csökkenteni lehessen. Magyarország ennek következtében még mélyebbre süllyed, még távolabb Európától, miután a kormánypropagandának nyíltan meg kell tagadnia a Nemzetközi Bíróságot.”

Nem vicc: Putyin az Egyesült Államokban lenne biztonságban

***

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Új nick? x Amúgy Putyin valószínűleg Feri gazdádékhoz menne, ott biztonságban érezné magát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés