Az egyház elleni hadjárat tökéletes eszköze lett mára Hodász András

2023. március 17. 6:18

Máthé Zsuzsa
Facebook
Őszintén remélem, hogy ez a jobb sorsra érdemes fiatalember képes mindezt felismerni.

„Nem akartam Hodász Andrásról írni. Már csak azért sem, mert nem vagyok katolikus, és kicsit egyházi belügyként tekintettem erre a rétestésztaként húzódó nyilvános lelki tusára és az ilyen-olyan heves reflexiókra. De azt hiszem, ezen az értelmezési kereten túljutott már az ügy.

Kéretlenül is olvashatjuk a nem fogyatkozó nyilvános kínlódás stációit, amit előszeretettel oszt meg az (ex)atya a közvélemény előtt az éveken át elhallgatott abúzustól a megdöbbentő öngyilkossági gondolataiig. És ezek alapján egyre inkább azt gondolom, mindenkinek jobb, ha nem működik tovább lelki vezetőként ez a hihetetlen mély belső bizonytalanságokkal küszködö fiatalember.

Aki saját életében nem képes rendet tartani, harmóniát találni, valóban nem szerencsés, ha a tőle segítséget, útbaigazítást remélő emberek lelki életére hivatásszerűen befolyással van. De van egy másik, generálisabb vetülete is a dolognak.

A katolikus egyház és tanításai elleni hadjárat tökéletes eszköze lett ugyanis mára Hodász András, akiből élvezettel csalogatják ki a templomokat egyébként messziről kerülő újságírók saját narratívájukat a »klerikális reakcióról«, az egyház intoleranciájáról, a kereszténység »borzalmairól«.

Őszintén remélem, hogy ez a jobb sorsra érdemes fiatalember képes mindezt felismerni (elsőként azt, hogy ő valójában ebben a térben nem számít, pusztán eszköze egy szellemi küzdelemnek) és ellene fog tudni mondani annak a csábításnak, ami egy torz, egyházellenes politikai aktor szerepét osztaná rá valahai papként, a hitelesség pecsétjét ráütve. Nyilvánvaló, hogy kéjes örömmel ráncigálják már most is – a kereszténység iránt egyébként mély ellenszenvvel viseltető – erők egy ilyen szerepbe. Kár volna érte.

Az atya inkább adhatna időt magának a valódi gyógyulásra, ami talán még a hivatásához való visszatalálás lehetőségét is magában rejtheti. A Jóisten egész biztos nem lesz hűtlen szövetségükhöz. Nem vagyok egy nagy pszichológus, de ehhez biztos kell egy kis csend.

Ez a »kint is vagyok, bent is vagyok, már nem csinálom, de végre jól kibeszélem«– szerep rivaldafényt biztosít bár, érthető felzúdulást és persze hangos éljenzésesket is bizonnyal hoz, de hogy lelki értelemben nem visz előre, az tuti. Ráadásul annyira méltatlan is… De valamit mindannyian megtehetünk, akiknek fáj látni ennek a fiatalembernek a kínjait: imádkozhatunk érte.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 163 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Eddig se volt képes. Igaz, hogy a jó pap holtig tanul, de itt nem beszélhetünk jó papról egyáltalán.

Kár, hogy Hodász nem tud emelt fővel távozni.

Nemrég vettem észre, hogy Hodász András végig haknizta, a baloldali médiát, végül is celebkedet, még mielőtt levette volna a reverendát.
A jobboldaliban nem látom, nem láttam.
Nem láttam egyszer sem Földi-Kovács Andrea hírnévében futó műsorában sem, a Credoban ami a kereszténységgel foglalkozott. Pedig fogadok, hogy hívta Hodászt is.

Hodász nem tud elcsendesedni és nem is akar.
Egy jó ideje jobban érdekli a politika, úgyhogy látni fogjuk pl. A dk-ba, mint egyházügyi ízét. A Parlamentig meg sem áll.

A kamaszkori abuzusát nem részletezi, semmit nem mond róla ez a kitárulkozó pap, és jelentkezőket sem látok, akik megerősítenék, annak a papnak a bűnösségét.
Ellenben beszél az öngyilkos hajlamáról, ami nem lepett meg, ateista terapeutájáról, érdekes, hogy nem egy katolikus pszichiáterhez fordult segítségért, vagy egy atyához.
Úgy gondolom, hogy ez egy folytatásos teleregény lesz.
Mindenesetre nagyon sokat árt a katolikus Egyháznak, amivel ő is tisztában van.
A kormányellenessége pedig megdöbbentő.

Még annyit, hogy ebben a szerepben kéjesen vesz részt.

"Nyilvánvaló, hogy kéjes örömmel ráncigálják már most is – a kereszténység iránt egyébként mély ellenszenvvel viseltető – erők egy ilyen szerepbe."

A fejed üres nem a templomok.

A Szabad Nép újságíróját hallottuk.
A forma új, a tartalom a régi.
Most pullanatnyilag nem tudjátok kiélni alantas, vérgőzös pusztítási vágyatokat!

Aki ilyen stílusban ír ezekről a nagyszerű és szentéletű pápákról, annak semmi köze az Egyházhoz, sőt a katolikus Egyház ellensége.
Rád milyen jelzőt írjunk?

Van- e nyomorultabb ember Hodásznál?
Irgalmazzon neki az Isten! Júdás mellé tart a pokolba.
Isten embere lehetett volna, de a sátánt választotta.
Ami fojtogatja őt az nem a ( politikai) környezet, hanem a saját háborgó lelke!
Bolond szegény! Ott is fogja végezni, a bolondok között! Imádkozni kellene érte, de egyenlőre nem tudok. Mert pont most léptem be lélekben Isten szolgája Esterházy János kálváriájába, ahol Hodász romkocsmás barátai kínozták a halálba a szentet. Még a haragommal küzdök.

Hodász! Esterházy kínzói , Jézus kínzói a barátaid!

Nagyon sok jó papot ismerek, de amiket írtál, ilyeneket nem.

Leírtam a véleményem Hodászról, de hogy "egy jelentéktelen semmitérő" lenne, az nagy tévedésed.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés