Segíti-e Magyarország Ukrajnát?

2023. március 16. 17:51

Demkó Attila
Facebook
A nyugati sajtó és sok politikus olyan elmeállapotban van, hogy ha valaki pontosan nem azt gondolja mint ők, akkor már ellenség.

„Segíti-e Magyarország Ukrajnát. Nos, ha a magyar/ukrán és világsajtó és közvélemény egy jelentős részét nézzük, nem – sőt...

A valóság nagyon más. Ez a az Uktransnafta vezetőjének nagyon rövid Facebook bejegyzése arról december 30-án, mit tartott kiemelkedőnek a 2022-es évből. Ukrajnából hívták fel egyébként rá a figyelmem, de nem azért, mert az ukrán sajtó foglalkozott vele.

Az alábbi a teljes szöveg:

»Volodimir Tsependa, az Ukrtransnafta vezérigazgatója összefoglalta az év eredményeit, megköszönte a vállalat alkalmazottainak az elkötelezett munkájukat az ország számára ilyen nehéz időszakban, és gratulált nekik a közelgő ünnepekhez.

A találkozón online vettek részt a vállalat kulcsfontosságú olajszivattyúállomásainak csapatai, amelyek Ukrajna különböző régióiban találhatók.

Az Ukrtransnafta továbbra is magabiztosan áll Ukrajna gazdasági frontján, biztosítva az állam stabil jövedelmét és az ukrán olajszállítási rendszer megbízható és folyamatos működését a háborús körülmények között.

2022-ben a vállalatnak sikerült biztosítania a Samara - Western Direction olajvezeték ukrán szakaszának megfordítását a dízelüzemanyag magyarországról Ukrajnába történő szállítására. Ez lehetővé tette az ukrán üzemanyagpiac támogatását a válság pillanatában, és több mint 2, 5 millió autótulajdonos számára biztosította az üzemanyag rendelkezésre állását. Ebben az évben az olajvezeték 114 ezer tonna dízel üzemanyagot szállított.

Emellett továbbra is támogatjuk a katonaság, a háború által érintett emberek és az árva gyermekek megsegítésére irányuló projekteket.

Köszönöm mindenkinek az idei évet. A legnehezebb időkben is sikerült túlélnünk. Az Ukrtransnafta nem csak az olajról szól, hanem az emberekről, nézeteikről, hiedelmeikről és törekvéseikről. És ma mindannyian csak egy dolgot akarunk - győzelmet. Ezért dolgozunk« – összegezte Volodimir Tsependa.

Tehát több mint egy fél magyarországnyi autónak (itthon 4 millió gépjármű van) magyar dízel biztosította az ellátást – és ezt az ukrán cégvezető egyetlen konkrét esetként említette - az év végén, mint nagy segítséget.

Az alábbi pedig egy a szavazásokon/szankciókon alapuló mai értékelés, a világ országai hol állnak.

Az a szomorú, hogy ma a nyugati sajtó és sajnos sok politikus olyan elmeállapotban van, hogy ha valaki pontosan nem azt gondolja és teszi mint ők, akkor már ellenség. Na azért jutott a Nyugat oda, hogy a fél világ nem vele van – még India sem, ami nagy remény ... volt A folyamatos kioktatás ellenszenvessé tesz ugyanis - különösen ha azt volt gyarmatokkal teszik.”

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

***

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Castel még tavaly késő tavasszal-nyáron azt elemezte, hogy gázolaj nélkül leáll az ukrán hadsereg, és az oroszok a finomítóikat iktatták ki az elsők között.
Akkor ez megmagyarázza, hogy miért nem álltak le a gépeik üzemanyaghiány miatt.
Pedig amilyen hálás népség az ukrán meg a brüsszeli is, tőlem le is lehetett volna pecsételni azt a vezetéket...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés