Megfogadtam, hogy többet nem írok Perintfalviról. De mégis

2023. március 16. 13:11

Köntös László
megvanirva.hu
Perintfalvi nyilvánvalóan a hihetetlenül erőteljesen nyomuló, az egyházak szétverésén munkálkodó, diktatórikus LMBTQ-ideológia hazai ágense.

„Egészen döbbenetes, Perintfalvi mennyire nem ismeri a magyar néplelket. Tényleg azt gondolja, hogy a többségi magyar társadalom azért tradicionalista, mert a »politika« (értsd: Orbán) megvezeti? Meg sem fordul a fejében, hogy helyzet pont a fordítottja, s a kormánypártok sorozatos győzelme annak köszönhető, hogy ismerik a magyar társadalmat? Azt az összefüggést meg már nem is merem említeni, mert az meghaladná Perintfalvi és elvtársai képzelőerejét, hogy minél erőteljesebben nyomul a nyugati progresszió az LMBTQ ideológiát faltörő kosként használva nálunk is, annál hatékonyabb a magyar keresztény-konzervatív összezárás. Rég megdőlt már az modell, amikor a fényességes Nyugat úgy tűnt fel a magyarok számára, mint valamiféle megvalósítandó álom. Hála a magyar tradicionalizmusnak, amelyet átitatott az évezredes kereszténység szelleme, eszünk ágában sincs követni a »haladó« Európát a szexualitásról vallott felfogás terén az abnormalitások világába.

S a magyar egyháztársadalom túlnyomó többsége pláne nem gondolja azt, hogy az egyházaknak fel kellene adnia az apostoli hitet, s tanításuk részévé tenni a genderideológiát.

Perintfalvi nyilvánvalóan a hihetetlenül erőteljesen nyomuló, az egyházak szétverésén munkálkodó, diktatórikus LMBTQ-ideológia hazai ágense. A nyugati egyházi »változás«, mint ezt az anglikánok és a német katolikusok mostani sajnálatos helyzete mutatja, épp arra jó, hogy pontosan lássuk, hova vezet, amit a magát teológusnak tartó aktivista a hazai egyházaktól követel: egyházszakadáshoz. Nem kétséges, hogy a genderideológiához való viszony olyan pólusokat hoz létre az egyházakon belül, amelyek áthidalása elvi-teológiai lehetetlenség. Nincs pardon és nincs kiegyezés. Konzervatív, vagyis az eddig megőrzött keresztény-apostoli hitből nézve az LMBTQ-ideológia: herezis. Tévtanítás, amely ráadásul valamiféle hihetetlen gőggel és arroganciával igényt formál arra, hogy abszolutizálja önmagát.

Úgyhogy Perintfalvi Rita jól mondja, a hazai egyházakon belül valóban nem várható valódi változás. De nem azért, mert Orbán ezt követeli tőlük. Már bocsánat, ennyire azért nem kellene túlértékelnie Orbánt, mintha legalábbis tőle függene, mit hisznek az egyházak a szexualitásról. Talán pont fordítva, az egyház évezredes hite a szexualitásról határozta meg Orbán gondolkodását. Viszont írjon a »teológusnő« sok ilyen posztot, hergelje csak a keresztény-tradicionalista magyar társadalmat, s az újabb kétharmad garantált. Köszönjük.”

Nyitókép: Perintfalvi Rita Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ehhez ninncs mit hozzátenni: precíz-pontos diagnózis Perintfalvi fontoskodó eretnekségéről.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés