Finn házelnök a magyar delegáció látogatásáról: Nagyon elégedettek vagyunk!

2023. március 9. 12:07
Matti Vanhanen szerint a magyar képviselők világossá tették, támogatják a finn NATO-csatlakozást.

Matti Vanhanen finn házelnök a 444-nek adott interjújában azt mondta, meghallgatták a magyar álláspontot Finnország NATO-csatlakozásával kapcsolatban és azt mondta, nagyon elégedettek, ugyanis

„teljesen világossá tették, hogy Magyarország támogatja a csatlakozásunkat”.

Később kifejtette, számukra nem probléma, hogy csak kormánypárti képviselők voltak a delegáció között, nemrég az Egyesült Államokból is érkezett hozzájuk egypárti csoport. A házelnök kifejtette, a magyar delegáció nem szabott felvételt, mikor támogatnák a finn NATO-csatlakozást.

Fotó: MTI/EPA/Compic/Kimmo Brandt

Ez nagy különbség Törökországhoz képest, nekik ugyanis nagyon is konkrét kikötésük van. A magyarok meg azt mondták, hogy nem kapcsolják össze a döntést más ügyekkel”

– szögezte le Matti Vanhanen, majd azzal folytatta, szóba sem kerültek a befagyasztott uniós támogatások a tárgyalások során. 

„Számunkra is fontos volt, és a ratifikációs folyamat keretében más országokból is érkeztek küldöttségek Finnországba. Ez ilyenkor teljesen rutinszerű. Egyébként finn parlamenti küldöttség nyolc éve járt utoljára Magyarországon, ezért a látogatásnak a két törvényhozás közötti kapcsolat szempontjából is volt jelentősége” – jelezte.

A finn házelnök leszögezte, egyáltalán nem volt felesleges a találkozó és várakozásai szerint a magyar parlament pozitív döntést hoz az ügyben, bár konkrét dátumról nem volt szó.

Nyitókép: MTI/EPA/Compic/Kimmo Brandt

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Úgy tűnik, hogy még bízunk a finn kulturáltságban.
Hamarosan kiderül, visszafogják -e a stílusukat és a hazudozásaikat?

A befagyasztott uniós források szóba sem kerültek.....akkor minek a picsának mentek ki, költötték a pénzt, s deklarálták, hogy Orbán e téren egyre hiteltelenebb, egyre hülyébbnek nézi a szavazóit.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés