Amerikai műtétre gyűjtenek a dongalábbal született kislánynak, mutatjuk, hogyan tud segíteni (VIDEÓ)

2023. február 27. 21:29
Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok vízilabdázó kislányánál kétéves korában diagnosztizálták a Charcot-Marie-Tooth (CMT) rendellenességet.

Drávucz Rita a londoni olimpiát követően adott életet Flóra nevű lányának, aki kétoldali dongalábbal született. A gyermek első hónapjaiban összesen hat gipszelésen esett át, valamint volt egy Achilles-ín hosszabbításon is. Flora alig volt egyéves, amikor a mozgásfejlődése megtorpant, nem tudott felállni.

A család több mint egy év után kapta meg a diagnózist, miszerint a gyermek úgynevezett Charcot-Marie-Tooth 2C fejlődési rendellenességben szenved. A lány megsegítéséért indított oldalon azt írták, hogy ez a leggyakoribb örökletes perifériás neuropátia, amely a peroneus ideget érinti és izomgyengeséget, valamint izomsorvadást okoz.

Flóra ma már kilencéves elmúlt. A terápiáknak, illetve a kitartó csapatmunkának hála több mint három éve megtette első  lépéseit, megtapasztalta a robotvezérelt járást, aminek köszönhetően ugrásszerűen elkezdett fejlődni.

A lánynak most egy komplex rekonstrukciós ortopédiai műtétre gyűjtenek, hogy a jövőben önállóan sétálhasson. A műtétet Magyarországon nem végzik el, Amerikában kell végrehajtani. A Bajnokok a bajnokokért online aukción befolyt összeg hozzájárul a műtét sikeréhez. A kislány megsegítésére kiírt aukció részleteit IDE KATTINTVA nézheti meg. 

Nyitókép: https://bajnokokabajnokokert.hu/

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés