Lehetetlen, hogy Varga Judit és Orbán nem tudtak róla

2023. február 20. 21:24

Cseh Katalin
Facebook
Nincs tudomásom arról, hogy engem Pegazussal vagy más kémszoftverrel megfigyeltek volna, bár illúzióim sincsenek.

„Pegasus-ügy: Lehetetlen, hogy Varga Judit és Orbán nem tudtak róla. Tudom, hogy az emberek kevésbé érzékenyek arra, ha újságírókkal vagy politikusokkal történnek elfogadhatatlan dolgok. Én is egyetértek azzal, hogy főleg a politikusoknak egy átlagembernél sokkal többet el kell tűrniük.

Az viszont nem tartozik ebbe a kategóriába, hogy titkosszolgálati eszközökkel megfigyeljék emberek magánéletét. Mindenkinek vannak olyan dolgok az életében, amit nem szeretne megosztani a nyilvánossággal: a magánéletünk, a nem-politikus családtagjaink (és ha vannak: gyerekeink), az egészségi állapotunk ilyen. Ha a kormány minden ok nélkül lehallgatja egy kémszoftverrel ellenzéki – és egyébként nemcsak ellenzéki, hiszen például a korábbi köztársasági elnök Áder János testőreit is megfigyelték – politikusok vagy üzletemberek telefonjait, ha figyeli az internetezésünket, pontosan erről kap információt. Amivel ezek az emberek zsarolhatóvá válnak.

Nincs tudomásom arról, hogy engem Pegazussal vagy más kémszoftverrel megfigyeltek volna, bár illúzióim sincsenek. Ez a poszt nem rólam szól, hanem mindenkiről, aki részt vesz a tág értelemben vett közéletben, a politikai vagy üzleti életben. A Pegasus-ügyben olyan emberek váltak lehallgatás áldozataivá, akik – szemben mondjuk a lehallgatásokat engedélyező fideszes Völner Pállal, akinek a korrupciós pere épp múlt héten kezdődött a Fővárosi Törvényszéken – soha nem követtek el semmilyen törvénytelenséget.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés