Itt a német antifa? Hátulról, viperával ütöttek le egy férfit Újbudán (VIDEÓ)

2023. február 11. 11:06
Feltételezések szerint német antifák lehetnek az elkövetők.

Viperával felszerelkezett, símaszkos banda támadt rá egy 40 év körüli férfira a XI. kerületben péntek délután. A gazdagréti dohánybolt alkalmazottja súlyosan megsérült – idézi a Metropol értesüléseit a Magyar Nemzet.

A szemtanúk szerint a férfi valószínűleg dolgozni ment, és azután támadták meg, miután leszállt a buszról.

A helyszínen található vértócsa bizonyítja a tettlegességet

– írta a lap.

Ismeretlen tettes ellen nyomoznak

A rendőrség a Metropol megkeresésére azt válaszolta, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába február 10-én 12 óra 28 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a XI. kerületi Gazdagréti téren egy férfit megvertek. A történtek után a sértetettet kórházba vitték.

„A XI. kerületi Rendőrkapitányság felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen. Az adatgyűjtés jelenleg is folyamatban van” – írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság válaszában.

Az interneten és a közösségi médiában többen arról írtak, hogy a támadók az Antifa tagjai, akik Németországból érkezhettek az 1945-ös kitöréssel kapcsolatos rendezvények miatt, és ruházata miatt támadtak rá hátulról a férfira. Ezt egyelőre semmilyen hivatalos forrás nem támasztja alá, viszont egy friss profilról két videót is feltöltöttek a YouTube-ra a támadásról, ahol szintén a fenti információt közölték – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

A támadásról készült felvételt alább tekinthetik meg:

A BRFK három budavári gyűlést engedélyezett, hármat elutasított

Hat gyűlést jelentettek be szombatra, február 11-ére a budai Vár területére, ezek közül a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) háromnak a megtartását tudomásul vette, a másik hármat viszont megtiltotta.

A BRFK csütörtökön az MTI-vel azt közölte: a területre hat, a gyülekezési jogról szóló 2018. évi LV. törvény hatálya alá tartozó gyűlést jelentettek be.

„Budapest rendőrfőkapitánya három gyűlés vonatkozásában tiltó határozatot hozott, amelyeket a rendőrség honlapján közzétettek. A további három, magánszemélyek által tett bejelentést a BRFK mint gyülekezési hatóság tudomásul vette” – írták.

A BRFK csütörtökön a rendőrség oldalán a tiltó határozatot azzal indokolta, hogy „a gyülekezés helyszíne olyan országos jelentőségű történelmi emlékhely, illetve időpontja olyan nap, ami a nemzetiszocialista diktatúra uralma alatt elkövetett embertelen bűnök áldozataira emlékeztet”.

MTI/Magyar Nemzet

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

Összesen 349 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Értünk mi a szóból: rögtön leállítjuk az akkumulátorgyár-beruházást, elzavarjuk Viktort, Donáth Annára szavazunk, beengedjük a muszlimok százezreit, és a transznők fognak vonulni a szépségversenyeken.

Hát, ha elkapják őket, akkor minden létező súlyosbító tényezőt rájuk kell húzni (nem úgy, mint a Cozma-gyilkosságnál)
Csoportosan elkövetett az alap, az összes résztvevőre, aki ott.
És ha a bíró valami nevetséges ítéletet akar meghozni, akkor fellebbezni, ha ott is, akkor mehet a Kúriához.

Nem vagyok erőszakos típus, nagyon sok kellene ahhoz, hogy valakit megüssek, de látva a felvételt, igen erős késztetést éreztem, hogy ott legyek, és elkapjak legalább kettőt ezekből a gyáva sz.rháziakból.

Hát nem tudom, de bennem nem a félelem támadt fel. Teljesen más érzések kerítettek hatalmukba.

Ha bizonyítható a politikai vélemény miatti támadás, akkor megáll a "kisebbség elleni" pont is, ami megint csak súlyosabb tétel. (még emlékszem, amikor a cigányok a Da Vincu utcai kollégistákra támadtak késekkel, mert "be mertek menni az utcájukba" akkor is ez alapján lettek elítélve az elkövetők, "természetesen" a balos "jogvédők" fel voltak háborodva, hogy "dehát ennek a törvénynek pont a cigányokat kellene védenie!")

Azt majd csak, ha még egy ilyen támadás ér bennünket.

A Fidesz dilettáns médiájától vársz el, egyébként jogos fellépést......a Fidesz tehetetlensége kiengedi a szellemet a palackból..holnaptól már a kormánypárti rendezvények résztvevőit is agyonverhetik a német antifák, mindez idő kérdése.

Volt már itt egy komment aminek megalapozottságát nem tudom valójában kétségbe vonni:

A német antifa ( szélsőbaloldali, neo- kommunista) szabadcsapatokat a német kormány nem üldözi sőt támogatja .

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés