Törökországi földrengés: 4300 felett a halottak száma

2023. február 7. 6:03
Az éjjel tovább emelkedett a hétfő hajnalban, majd napközben történt földmozgás halálos áldozatainak száma.

A hétfőn történt többszöri földrengés következtében legkevesebb 4300-an vesztették életüket Törökországban és Szíriában. A BBC által közölt legfrissebb adatok szerint Törökországban 2900 halálesetről és több mint 15 ezer sérültről tudni. A földrengés által leginkább érintett két országba folyamatosan érkeznek a segélyszállítmányok és kutatócsoportok, ugyanis úgy vélik, hogy sokan vannak még az összedőlt épületek romjai alatt. 

Ali Yerlikaya Isztambul kormányzója bejelentette, hogy a legnagyobb török város 13 ezer mentésben részt vevő személyt küld a földrengés helyszínére, Törökország délkeleti részébe. Az egységek Hatay tartományba érkeznek, a szír határtól nem messze lévő Hatay repülőteret a földrengés kettészelte. 

Brutális videók a törökországi földrengésről (18+) (videó) | Mandiner

Folyamatosak a segélyek Szíriába is

A polgárháború sújtotta országba is folyamatosan érkeznek a segélyszállítmányok, kedden hajnalban Iránból és Irakból is érkeztek szállítmányok a Damaszkuszi Nemzetközi Repülőtérre. A jelentések szerint az iraki gépen 70 tonna élelmiszer, orvosi eszközök, takarók és egyéb eszközök voltak. 

Mohammed Shia al-Sudani iraki kormányfő hétfőn jelentette még be, hogy üzemanyagból, gyógyszerekből és élelmiszercsomagokból álló segélycsomagot indít országa. 

Hossein Amirabdollahian iráni külügyminiszter pedig úgy fogalmazott, hogy Teherán kész humanitárius segélyt küldeni a szíriai területekre, melyek aztán kedden éjjel meg is érkeztek. 

Elindult a világhírű Hunor mentőcsapat Törökországba

Nyitókép: Sezgin Pancar / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés