Magyarország a saját méretéhez képest így is elegendő akkumulátorgyárral rendelkezik

2023. február 6. 13:24

Ungár Péter
Facebook
Amit a kormány mond, az az autógyárak narratívája.

„Szijjártó Péter tegnap azt volt képes mondani, hogy aki az akkumulátorgyárak ellen küzd, az a környezetvédelem ellen küzd.

Kezdjük azzal, hogy ha valakinek van személyes tapasztalata abban, hogy néz ki a küzdelem a környezetvédelem ellen, az Szijjártó Péter.

Emlékezzünk vissza, hogy most a környezetvédelemért aggódó Szijjártó mit mondott 2019-ben: »Magyarországnak fontosabb az autóipar, mint a környezetvédelem.« Egy ilyen mondat után a tegnapi videót elég lenne oda iktatni, ahova való: a többi kétségbeesett hazugság közé.

Ha távolabbról nézzük, akkor viszont örömteli, hogy Szijjártó ilyeneket mond, hiszen ez annak a jele, hogy zavarban vannak, kapkodnak, azaz annak a jele, hogy jól állunk abban a harcban, amit ennek az őrült tervnek a megakadályozásáért folytatunk. Tehát egyrészt örüljünk a homlokukon gyülekező izzadságcseppeknek, de azért a hazugságokat ne hagyjuk szó nélkül.

Magyarország a saját méretéhez képest így is elegendő akkumulátorgyárral rendelkezik. A külföldi igényeket pedig a magyar vízkincs kárára kiszolgálni nagyjából annyira zöld, amennyire nemzeti.

Amit a kormány mond, az az autógyárak narratívája, akik megpróbálnak túlélni, akik nem a mi jövőnket féltik, hanem a saját profitjukat. A zöld átállását nem az autógyárak fogják vezetni, hanem velük szemben fog megtörténni. Úgy lehet megismerni a kamuzöldeket, hogy ennek az ellenkezőjét akarják elhitetni.

Azt az állítását pedig, mely szerint a német autógyárak a német gazdasági érdek ellenére települtek Magyarországra, tényleg inkább a kétségbeesés zavarának tudjuk be. Ezek az autógyárak azért települtek ide, mert itt kevesebbet kell fizetni a dolgozóknak, itt nem kell betartani a munkavállalói és környezetvédelmi jogokat és nyereségükből hat százalék adót kell befizetni a közösbe. Az így keletkező hatalmas profitot pedig szépen hazaviszik Németországba. Példának okáért csak az Audi több minit 4000 milliárd forintot lapátolt már így ki.

Szijjártó Péter olyan beruházásokat véd, amely helyrehozhatatlan károkat okoz. Hiába hazudik, pontosan látjuk: nem az olyanok szolgálják a külföldi érdekeket, akik védik a természetet, hanem azok, aki hazánk természeti kincseit odadobnák a külföldieknek.”

***

Szijjártó Péter: Németországban egy ugyanilyen gyár átadását megünnepelték

Nyitókép: Ficsor Márton

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 172 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szakvélemény? Az az utolsó, amiről a zöldek hallani akarnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés