Szijjártó Péter: Németországban egy ugyanilyen gyár átadását megünnepelték

2023. február 04. 17:55

„Ezekért a beruházásokért hatalmas küzdelem zajlik” – mutatott rá a külügyminiszter.

2023. február 04. 17:55
null

„Németországban ez a kínai vállalat, ami Debrecenbe hozzá a gyárát, egy ugyanolyan gyárat most adott át. A türingiai kormány zöldpárti környezetvédelmi minisztere személyesen vett részt a környezetvédelmi engedély átadásán, és ott ünnepelte magát a fél baloldali, türingiai kormány a gyár felavatásán” – osztotta meg a véleményét Szijjártó Péter a legújabb videójában.

A külgazdasági és külügyminiszter hozzátette: „És ehhez képest, akik itt tüntetnek, azok nekik a testvérpártjai, ha jól értem. A dolog szerintem világos.

Tehát ezek a beruházások nem így idepottyannak, nem ránk tukmálják a beruházók, hanem ezekért óriási nemzetközi verseny van.”

Szijjártó elmagyarázta, hogy azért zajlik ezekért a beruházásokért a küzdelem, mert ez lesz a jövő meghatározó iparága.

Ahova ezek kerülnek, a későbbiek során majd ott lesz munkahely és gazdasági növekedés.

„Most is azért küzdenek, hogy ezek a munkahelyek ne Magyarországon, hanem például Németországban jöjjenek létre” – foglalta össze a véleményét a hazai baloldal megmozdulásának okairól.

A videót itt tekinthetik meg:

***

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Összesen 258 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NERbot
2023. február 06. 11:57
Aki nem akar akkumlátorgyárat a háza mellé az elmebeteg, dollárbaloldali, hazaáruló, Soros-ügynök, brüsszelita, libernyák, bolsevik és szabadkőműves gyíkember!
Jacques Foche
2023. február 05. 18:25
Igazán nem vagyok egy nagyvilági főcső, de az nem úgy van, hogy akárhogy „etekeri” a csapot a ferdeszemű, csak annyi jön ki belőle, amennyi benne van? Ha nem jön több, akkor vessen magára, „csak a bolond épít ide” gyárat. Vagy mire kell, addigra esetleg lesz másik/nagyobb vízmű.
Lajoss
2023. február 05. 11:21
Robokuty megint hazudik.Harmadnyi a német üzem.Kínán kívül a debreceni lenne az első ekkora méretű.Jöhetnek a vendégmunkások,fogyhat az ivóvíz..károsodhat minden..a GDP az első,ha beledöglünk,akkor is.
Zolcsika
2023. február 05. 07:21
Nem tűnik fel a mocsoknak, hogy a debreceni gyár legalább 3x akkora mint a német. 3x annyi (nálunk) jó minőségű termőföldnek vége. 3x akkora víz fogyasztás. Azon az ország részen az aszály nagyon súlyos. 3x vagy 4x több munkahely. Ami azért baj, mert egyszerűen nincs a környéken 9000 munkanélküli. Ráadásul ott van a BMW is, mint munkaerő elszívó. Majd jönnek az ukránok, románok, kínaiak. Azt miért nem említi meg, hogy van a németeknek is egy giga beruházása. A Tesla. Ott is van egy hatalmas akkugyár. Jé és ott is van balhé. Ha már jönnek, miért nem ésszel teszik. Menjenek olyan helyre ahol nem gond a víz, a föld, a munkaerő. Eleve rengeteg olyan lestrapált volt iparterület, ruszki laktanya van, ahol nem zavarna senkit. Nem értem ha valaki beruház, miért mindig a szűz föld az első? Miért az erdő kivágása. Közben termeljük a lepukkant romokat. Ott van a Dunaújvárosban a vasmű. Építsék a helyére! A talaj már úgyis szennyezett, víz van. És egy pár ezren dolgoztak vagy dolgoznak ott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!