Vágó István távozik, Gréczy Zsolt érkezik a DK elnökségébe

2023. február 5. 17:59
Az egykori tévés úgy véli, „új erőkre és profizmusra van szüksége az ellenzék vezető pártjának.”

A Demokratikus Koalíció tisztújítási folyamata a február 5-i tisztújító kongresszussal véget ért.

A tisztújítás eredményeként a párt elnöke Gyurcsány Ferenc, ügyvezető alelnöke pedig Molnár Csaba lett.

A DK alelnökeinek a tagok Vadai Ágnest, Varju Lászlót, Gy. Németh Erzsébetet és Ara-Kovács Attilát választották – olvasható a párt közleményében.

A DK elnökségi tagjai Kálmán Olga, Cserdiné Németh Angéla, Arató Gergely, Gréczy Zsolt, Rónai Sándor, Ráczné Földi Judit, László Imre, Barkóczi Balázs és Varga Zoltán lettek.

A párt etikai bizottságának elnöki tisztségét Nemes Gábor tölti be.

A Demokratikus Koalíció ezzel az elnökséggel vág neki a 2024-es önkormányzati és európai parlamenti választás előkészületeinek – zárták a közleményt.

„Lelkes amatőr voltam, ahogy most is az vagyok”

Mint ahogy az a fentiekből kiderült, Vágó István távozott a DK elnökségéből. A egykori tévést ezzel kapcsolatban megkereste a Blikk, akiknek Vágó válaszolt is. Ezt a közösségi oldalán is megosztotta követőivel.

Vágó István úgy fogalmazott, „2010 tavaszán jött az Orbán-kormány, és mivel nem volt titok, hogy nem az ő nótájukat fújom, az akkori főnökeim (talán nem függetlenül az ő főnökeiktől) az év végén már ki is rúgtak a TV2-től (ezt nevezik a lakájmédiában a »bukásomnak«). A következő évben nyugdíjas lettem, azaz szabad ember. Azt csinálhattam, amit akartam.

Hogy mit akartam? Segíteni azoknak, akik el akarták kerülni, hogy oda jusson az ország, ahol most tart. Csatlakoztam az akkor alakult DK-hoz” – idézte fel a kezdeteket.

„Lelkes amatőr voltam, ahogy most is az vagyok. De idővel a DK 1%-os pártból előbb 5, aztán 15, mostanra pedig 20%-os párt lett a választani tudók körében, és eközben olyan felkészült, profi politikusok is csatlakoztak hozzánk, akiknek – úgy érzem – inkább helyük van a párt elnökségében, mint egy amatőrnek” – magyarázta.

A DK-s karaván halad, a momentumos eb csahol - Kiszelly Zoltán a Gyurcsány-beszédről

 

„Új erőkre és profizmusra van szüksége az ellenzék vezető pártjának”

„Ja, és közben elmúltam 62 éves, amennyi akkor voltam, amikor DK-s lettem. Ma 12 évvel vagyok idősebb… Bevallom, kicsit elfáradtam. Budapesten még csak-csak, de vidéken egyre kevesebbet fordulok meg” – folytatta távozásának indoklását.

„Meggyőződésem, hogy új erőkre és profizmusra van szüksége az ellenzék vezető pártjának.

Ezért kértem elnökségi tagtársaimat és az elnököt is, fogadják el, hogy egy ilyen személynek adjam át a tagságtól kapott mandátumomat – tette hozzá a valamikor médiaszemélyiség” – húzta alá.

Legvégül jó munkát és sok sikert kívánt az egész elnökségnek, a Demokratikus Koalíciónak.

Vágó István vonatkozó bejegyzését alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

 

Összesen 112 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés