Ungár Péter: Az összefogás halott, az LMP pedig nem lesz senkinek a zöld tagozata

2023. február 4. 12:25
 „Schmuck Erzsébet nem indul el az Álarcos énekes következő szériájában” – utalt a Momentum Donáth Anna visszatérését előkészítő plakátkampányára a zöld párt társelnöke a szombati LMP-kongresszuson.

„Az összefogás halott” – jelentette ki az LMP szombati kongresszusán a párt társelnöke, Ungár Péter.

Bár évekig hallgatták, hogy rajtuk múlik a választási győzelem, most, amikor „benne voltunk a buliban”, ez a tisztességes vereséghez sem volt elég – ebből vonta le a fenti következtetést Ungár az eseményről beszámoló 24.hu szerint.

A politikus kijelentette:  a hat párt közül az LMP tanult a választási vereségből, a többiek viszont továbbra is a politikai taktikával vannak elfoglalva, mindenféle jelölteket állítanak.

Ezzel szemben az LMP nem jelent be miniszterelnök-jelöltet, spirituális vezetőt, sőt sem ő, sem a másik társelnök, Schmuck Erzsébet nem indul el az Álarcos énekes következő szériájában – utalt a Momentum Donáth Anna visszatérését előkészítő plakátkampányára és szombat délutáni rendezvényére. Ungár szerint a Momentum – amely most szintén tiltakozik az akkumulátorgyárak létesítése ellen – nem zöld, legfeljebb identitászavaros.

Jutott odaszúrás a DK-nak is, amikor Ungár kijelentette: az LMP önálló párt, és nem lesz senkinek a zöldtagozata. Hozzátette: azért a legtöbb vitájuk a Fidesszel van, sok a vitájuk a többi ellenzéki párttal is, és

szerinte a baloldali és liberális pártok kormányzása alatt ugyanúgy épülne Paks 2, mint most, és beengednék a külföldi tőkét is, hogy akkumulátorgyárakat építsen.

A beszédben kitért az akkumulátorgyárak elleni tiltakozásokra is.  Ezek ellen a beruházások ellen szerinte most kell küzdeni, jövőre már késő lesz, mert ha megvalósulnak a tervezett beruházások, azok a kormányzati ciklus végére helyrehozhatatlan pusztítást okoznak. Kiemelte: a zöldek feladata megvédeni a természetet, más nem is képes erre.

Nyitókép: YouTube/ATV

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez egy kőgazdag tökfilkó, a Mari szemefénye.

ThunderDan: Az LMP halott.
Évek óta.

És gondolj bele, még így is egy szellemi-erkölcsi kolosszus a mai ellenzéki felhozatalban.

Az összefogás, mint demokrácia ellenes elgondolás, eleve halott volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés