„Nem, nem rabolnak a svéd hatóságok muszlim gyerekeket” – mondta a svéd miniszterelnök

2023. február 3. 13:48
Kiterjedt és szisztematikus dezinformációs kampány folyik Svédország ellen Ulf Kristersson szerint.

„Ez az ellenünk indított hadjárat most új lendületet vett” – mondta Ulf Kristersson svéd miniszterelnök pénteki sajtótájékoztatóján. 

Ez egyszerűen nem igaz. Svédország nem rabol el gyerekeket, a szociális munkásaink nem rabolnak gyerekeket. Sem muszlimokat, sem más vallásúakat”

– hangsúlyozta a miniszterelnök. Azt is elmondta, hogy a dezinformációs kampány miatt a szociális szférában dolgozókat gyakran megfenyegetik a közösségi oldalakon. 

Kristersson a sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy őröket fognak állítani a szociális intézmények irodáihoz. A miniszterelnök közölte, hogy kormánya nagyobb összeget tervez elkülöníteni az álhírek visszaszorítása érdekében létrehozott svéd hatóság számára. 

Arab nyelvű oldalak terjesztik a rémsztorikat

A miniszterelnök elmondása szerint a dezinformációs hadjárat még 2021-ben kezdődött. A dezinformáció elleni ügynökség jelentése szerint az emberrablással kapcsolatos álhírek visszavezethetőek egy arab nyelvű oldalhoz, amelynek megalkotója korábban elköteleződését fejezte a ki az Iszlám Állam mellett. 2022 februárjában a svéd külügyminisztérium közölte, hogy a törvények értelmében minden gyermek az állam védelme alatt áll, és a szociális munkásoknak bírósági végzésre van szükségük ahhoz, hogy a gyermekeket hozzájárulásuk nélkül elvegyék szüleiktől.

(MTI)

Nyitókép: Svéd miniszterelnökség / ANADOLU AGENCY / AFP

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minden jótett meghozza a maga büntetését.

Én tudom a legjobban, hogy nem volt "jótett". Nem csak a befogadó szempontjából, hanem a befogadott szempontjából sem. Valakit a szülőföldje elhagyására bátorítani oly felelőtlenség, hogy már gaztett is. Mert a bátorító nem tud garantálni semmiféle pozitív kimenetelt egy ilyen lépés eredményeként. Csak jó eséllyel csalódást.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés