Kigyulladt a pincéje, részegen vitatkozott a tűzoltókkal, majd késsel átvágta a tömlőjüket

2023. február 3. 11:39
Háromszázezer forintos kárt okozott, vádat emeltek a 21 éves férfi ellen.

Vádat emeltek egy egy 21 éves patvarci férfival szemben, aki a portáján kigyulladt tűz oltása után a tűzoltók tömlőjét egy késsel átvágta – áll a Nógrád Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében.

A vádirat szerint 2022 júliusának egyik éjszakáján a vádlott házának udvarán, egy domboldalba vájt pincében tűz ütött ki. A tüzet a helyszínre érkező tűzoltók igyekeztek megfékezni, eközben az ittas házigazda folyamatosan távozásra szólította fel őket. Miután a tűzoltók a tüzet eloltották, a tűzoltószerek néhány percig felügyelet nélkül maradtak a sötétben, a vádlott ekkor a magasnyomású tűzoltó tömlőt egy késsel megvágta.

A tűzoltók még a helyszínen észlelték a rongálást, melynek következtében a magasnyomású tömlő használhatatlanná vált, ezzel a katasztrófavédelem 300.000 forint kárt szenvedett.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség rongálás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a büntetett előéletű férfival szemben, melyben fogházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint indítványozták, hogy a férfi a 300.000 forintos kárt térítése meg, és fizesse meg a közel 30.000 forint bűnügyi költséget is.

Nyitóképen: az átvágott tömlő. Forrás: Magyarország Ügyészsége.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés