Sebestyén Balázs többször elmondta a rádióban, hogy nem transzfób

2023. február 3. 13:26

Mészáros Juli
444.hu
...miközben olyan transzfób szöveget nyomott le, amit hallva a komplett Fidesz-KDNP állva tapsolna.

„Az egykori finn férfi korcsolyázó, Markku-Pekka Antikainen 43 évesen döntött úgy, hogy nőként folytatja az életét Minna-Maaria Antikainen néven, a Daily Mail beszámolója szerint pedig lehetőséget kapott a Finn Műkorcsolyázó Szövetségtől, hogy a műkorcsolya Európa-bajnokság nyitó ünnepségén felléphessen a sokszínűség, az egyenlőség és a befogadás jegyében. Fellépésével végül azért került be a hírekbe, mert elesett, és nehezen tudott felállni a jégről.

Na ezt a videót találta meg Sebestyén Balázs, aki aztán hosszan ecsetelte véleményét a transzneműségről, transzfóbiáról, ideológiákról, arról, hogy kinek mikor milyen helyzetben mit szabad és nem szabad csinálnia, miközben rettenetesen sokszor elmondta, hogy ő egyébként nem transzfób, ezt azonban az adás alatt az esetek nagy részében mindig követte egy »de«.

Sebestyén Balázs Minna-Maaria Antikainent azzal mutatta be, hogy »43 évesen döntött úgy, hogy elég a kukiból, jöjjön a nuni«, amit azzal folytatott, hogy »azt gondolom, még ezzel sincs semmi baj, legyen így«, miközben Rákóczi Ferenc már a háttérben nevetett, a nevetés pedig csak tovább fokozódott, amikor Sebestyén azzal folytatta, hogy Minna-Maaria Antikainen »ötvenévesen elkötelezte magát a műkorcsolya mellett, és szerette volna eljátszani az ő kedvenc szerepét, a jéghercegnőt«.” 

„Ez a reggel kezd nagyon sok lenni" - Sebestyén Balázsék is megnézték a transznemű finn jégkorcsolyázó videóját

Sebestyén Balázsék reggeli műsorába is bekerült az a lapunk által hétfőn megírt cikk, amely Minna-Maaria Antikainenről szól. Az 59 éves transznemű finn nő ( eredetileg férfi) azzal került be a hírekbe, hogy a műkorcsolya Európa-bajnokság megnyitó ünnepségén lépett fel, és csúszott el, nem kis derültséget kiváltva.

Nyitókép: Képernyőfotó.

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 112 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Steve Jobs is elhitte magáról, hogy meditációval legyőzi a rákot...

Lássuk csak a cikket, volt, ami megfogott benne:
"a Daily Mail beszámolója szerint pedig lehetőséget kapott a Finn Műkorcsolyázó Szövetségtől, hogy a műkorcsolya Európa-bajnokság nyitó ünnepségén felléphessen a sokszínűség, az egyenlőség és a befogadás jegyében."
Tipikus balos hazugság. Nem, a nemi deviancia mára már a fősodorrá vált, ha azt mutogatják, az nem "sokszínűség, egyenlőség és befogadás", hanem a szokásos balos tempó. Nagyon befogadóak és sokszínűek akkor lennének, ha felléphetne egy olyan ember, akinek mondjuk kereszt van a nyakában.

És a másik: "A saját bevallása szerint továbbra sem transzfób és továbbra sem kirekesztő Sebestyén Balázs végül azzal zárta az adás ezen részét, hogy felmondta a komplett Fidesz-KDNP számára valószínűleg kedves gondolatmenetet"
Ez meg ugyanaz, mint amikor a papok ugyanazt mondják, mint amit kétezer éve mondanak, akkor voltaképpen a Fidesznek kampányolnak. Értem én, ha valaki elfogult, és még a kenyéradó gazdáinak is szeretne megfelelni, de attól még nem szép dolog összekeverni az okot az okozattal. Az is nevetséges, amikor valaki "sokszínűséggel, egyenlőséggel és befogadással" nyit, majd később kirekesztő és ellenséges más nézetével szemben. Pedig hát ugye a tipikus balos toposzt felhasználva "kinek árt azzal Balázs, ha ezt gondolja a világról".

Ez a fóbozás régi baloldali csodafegyver, a címkézés kistestvére. Mivel a fóbia indokolatlan félelmet jelent, tehát bele se kell kezdeni a vitába, ha az ellenvéleményre azt mondjuk, hogy az fóbia. Először csak a "homofóbia" szót használták, utána a nőellenes és antiszemita (azaz korábban a baloldal által leggyakrabban használt hívószavakkal pont szembemenve) mohamedán vallást védő "iszlamofóbia" eleinte még csak rossz viccnek tűnt, de aztán kiderült, hogy komolyan gondolják. Mára meg már minden lehet "fóbia", ami a normalitást védené.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés