Szijjártó Pressmannek: „Több tiszteletet a magyaroknak!”

2023. február 2. 14:14
A külügyminiszter szerint teljes mértékben érdektelen, hogy a nagykövet mit gondol a magyarországi belpolitikai folyamatokról.

A Mandiner beszámolt róla, hogy David Pressman a Politicóban azt írta: Magyarország továbbra is a Putyin által támogatott nézeteket hangoztatja.

„Az Egyesült Államok budapesti nagykövetének nyilatkozataival kapcsolatban azt tudom mondani, érdektelen, teljes mértékben érdektelen, hogy mit gondol ő vagy bármely más nagykövet a magyarországi belpolitikai folyamatokról, mert semmi köze nincsen hozzá” – jelentette ki Szijjártó Péter egy mai az egyiptomi fejlesztési miniszterrel tartott sajtótájékoztatón, írja az ATV.

A külügyminiszter hozzátette: „Nem dolga beleszólni Magyarország belügyeibe, és ha arra kívánja felhasználni a magyarországi tartózkodását, hogy minősítgesse a magyar emberek által elég egyértelmű többséggel megválasztott, a magyar emberek felhatalmazását bíró kormány tevékenységét, akkor nagyon nehéz dolga lesz abban a tekintetben, hogy a két ország közötti együttműködés javítása érdekében eredményesen dolgozzon” – üzent a tárcavezető David Pressmannak.

„Mert mi, amikor nagyköveteket fogadunk, akkor azt szó szerint értjük: nagyköveteket fogadunk. Olyan embereket, akikről azt gondoljuk, hogy a küldő ország azért küldi ide, hogy a két ország kapcsolatának javításán, fejlesztésén dolgozzanak, a kölcsönös tisztelet talaján állva. 

Nem kormányzókat meg nem helytartókat fogadunk, akiket feltételezem azért küldenének ide, hogy megmondják nekünk, hogy mi hogy éljünk a saját hazáinkban

– hangoztatta a külgazdasági és külügyminiszter, hangsúlyozva: „ennek a korszaknak vége van”.

Szijjártó Péter az atv kérdésére válaszolva nyomatékosította, hogy Magyarország egy szuverén ország. „Nekünk senki nem mondhatja meg kívülről, hogy hogy éljünk, ezért aztán érdektelen, hogy más ország állampolgára – legyen az egy nagykövet is – mit gondol a magyarországi belpolitikai folyamatokról” – jelentette ki.

Úgyhogy, több tiszteletet kérünk a magyaroknak, még a nagykövet úrtól is! 

– húzta alá Szijjártó Péter.

Kép forrása: MTI/EPA/Pool/John Thys

Összesen 215 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én felajánlom a NER személyi állományát.
Felét az oroszoknak, felét az ukránoknak.
Ne mondhassák, hogy igazságtalan vagyok.

"Leslie 2023. február 2. 14:31
@nick89
Tudod mit ajánj fel te barom ,amelyik nép nem tud dolgozni ,az nemtud harcolni se ,a magyar egy doldos nép ,ne próbáld ki hogyan tud harcolni ."

8 helyesírási hiba 1 mondatban.
Nem rossz!

Az USA nem Európa közepén van, csókolom!

Ezt Zelenszkijnek, Melnyiknek, Kulebának, Podoljaknak, Nepopnak akartad címezni, ugye?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés