„Oroszország határátrajzolási kísérletét nem tartjuk magyar belpolitikának” –  tovább folytatódik a Pressmann–Szijjártó-szócsata

2023. február 2. 17:56
Korábban a magyar külügyminiszter szögezte le: „Nem kormányzókat meg nem helytartókat fogadunk, akiket feltételezem azért küldenének ide, hogy megmondják nekünk, hogyan éljünk a saját hazánkban”.

Csütörtök délután is folytatódott a David Pressmann amerikai nagykövet és Szijjártó Péter közti szócsata. Az egész Pressmann Politicóba írt cikkével kezdődött, amelyben azt írta: Magyarország továbbra is a Putyin által támogatott nézeteket hangoztatja.

„Az Egyesült Államok budapesti nagykövetének nyilatkozataival kapcsolatban azt tudom mondani, érdektelen, teljes mértékben érdektelen, hogy mit gondol ő vagy bármely más nagykövet a magyarországi belpolitikai folyamatokról, mert semmi köze nincsen hozzá” – jelentette ki Szijjártó Péter egy mai az egyiptomi fejlesztési miniszterrel tartott sajtótájékoztatón.

A külügyminiszter hozzátette: „Nem dolga beleszólni Magyarország belügyeibe, és ha arra kívánja felhasználni a magyarországi tartózkodását, hogy minősítgesse a magyar emberek által elég egyértelmű többséggel megválasztott, a magyar emberek felhatalmazását bíró kormány tevékenységét, akkor nagyon nehéz dolga lesz abban a tekintetben, hogy a két ország közötti együttműködés javítása érdekében eredményesen dolgozzon” – üzent a tárcavezető David Pressmannak.

Mert mi, amikor nagyköveteket fogadunk, akkor azt szó szerint értjük: nagyköveteket fogadunk.

Olyan embereket, akikről azt gondoljuk, hogy a küldő ország azért küldi ide, hogy a két ország kapcsolatának javításán, fejlesztésén dolgozzanak, a kölcsönös tisztelet talaján állva. 

„Nem kormányzókat meg nem helytartókat fogadunk, akiket feltételezem azért küldenének ide, hogy megmondják nekünk, hogy mi hogy éljünk a saját hazáinkban” – hangoztatta a külgazdasági és külügyminiszter, hangsúlyozva: „ennek a korszaknak vége van”.

Nem sokat kellett várni, délután öt órakor Twitteren érkezett az amerikai nagykövet válasza. 

„Minden tisztelettel, de Oroszország azon kísérletét, hogy egyoldalúan átrajzolja Európa határait, nem tartjuk csupán »magyarországi belpolitikai fejleménynek«" – jelentette ki közösségi oldalán Pressmann.

Nyitókép: MTI, Koszticsák Szilárd 

Összesen 344 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

.........................................................................................................
És mi köze ennek Magyarországhoz te anyaszomorító??!?!?!
.............................................................................................................

Játssza le ezt az oroszországi nagykövetetek az oroszokkal, hogy ki hogy rajzolgatja a határokat.
Tessék ebből minket kihagyni.

Nem leszünk se a migránslerakatotok, nem kérjük az LNG-teket 4X áron, és köszi, de harcolni sem kívánunk az érdekeitekért az oroszokkal.

Az ukránokat bepaliztátok ebbe, addig tépettétek velük a szőrt a medve seggéből, míg az be nem pipult.
Értem én, hogy az a terv, hogy majd a kelet-európaiakkal lejátszatjátok az USA-Orosz meccset, de kösz, mi ebből kimaradunk.
Játszatok nélkülünk.
Az a TI BELÜGYETEK.
Pá.

hat nem is az.
sem nem magyar bel vagy kulpolitika, sem nem amerikai.

ez orosz/ukran kul es belpolitika, masra nem tartozik

Magyarországon érzéketlenség a határok átrajzolásáról beszélni Trianon óta. Legyünk mi is olyan érzékenyek, mint Izrael.

„Nem kormányzókat meg nem helytartókat fogadunk, akiket feltételezem azért küldenének ide, hogy megmondják nekünk, hogy mi hogy éljünk a saját hazáinkban”

Ezt mondta Szíjjártó, és erre Pressman egy hülye, kitérő választ adott: "Minden tisztelettel, de Oroszország azon kísérletét, hogy egyoldalúan átrajzolja Európa határait, nem tartjuk csupán magyarországi belpolitikai fejleménynek."

Persze, hogy nem lehet magyarországi belpolitikai fejleménynek tartani. Az viszont a mi belügyünk, hogy a kormány hogyan viszonyul ehhez a háborúhoz, és ebbe Pressmannak nincs beleszólása. Hacsak nem tekinti magát Vesenmayer késői utódjának.

Te olyan hülye vagy helyből, mint más nekifutásból. Ne a saját lázálmaidból indulj ki, még akkor sem, ha tökhülye vagy külpolitikai kérdésekhez.

Bármelyik elcsatolt területet nézed - már ha tisztában vagy vele, melyek azok - ott már több idegen él, mint magyar. Megérted ebből, mekkora marhaságot beszélsz, vagy további oktatásra van szükséged?

Miből gondolod, hogy az ukrajnai háború kérdését csupán a hazai árakon át nézzük? Miből gondolod, hogy csupán az anyagiakkal minden meg van magyarázva?

Nézd meg a jóléttől elhülyült nyugatot, ahol már az önsors rontó intézkedéseket, abnormális, természetellenes ideológiákat is be lehet adni. Elhitették velük, hogy ez korunk felvilágosodása. És most, miután mindent bevettek, szépen visszavesznek majd a jólétből is.

Lehet, hogy neked nincs egy önálló gondolatod, ahogyan az látszik az idegbajos megfogalmazásaidon, ezért minden megszólalásodat diktálják, de azért nem általánosíts.

Éppen ellenkezőleg: Magyarország térképét rajzolták át a nagyhatalmak, ezé a Présmanóé is!
Vívják csak a csatájukat az oroszokkal, afgánokkal, irakiakkal stb., stb., csak minket hagyjanak ki belőle!
Thank you!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés