Orbán bejelentette: Ebben az esetben költözne az izraeli magyar nagykövetség Jeruzsálembe

2023. február 2. 12:40
A miniszterelnök politikai igazgatója az Israel Hayom című lapnak adott interjút, melyben szóba került Izrael „hungarizációja” is.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója hosszú interjút adott az Israel Hayom lapnak, ahol szóba került az is, hogy Magyarország az utóbbi időben bekerült az izraeli belpolitikai vitákba, egyesek egyenesen Izrael „hungarizációjáról” beszélnek. A politikus jót nevetett ezen a kifejezésen majd kifejtette, Magyarország és Izrael barátok és stratégiai partnerek.

Reméljük, hogy Izrael megtalálja a maga útját, ahogy Magyarország is a saját útját járja”

– szögezte le a miniszterelnök politikai igazgatója, aki szerint hozzá személyesen közel áll a nemzeti-keresztény gondolkodásmód, és osztja az izraeli-amerikai Yoram Hazoni véleményét, hogy a modern világban a konzervativizmus összekapcsolódik egy pozitív nacionalizmussal.

Aki a liberális és univerzalista nézeteket követi, elvész”

– jelezte.

Arra a kérdésre, bízik-e benne, hogy a későbbiekben mások is csatlakoznak Magyarországhoz az Izrael melletti elköztelezettségben, Orbán sajnálatát fejezte ki, hogy ez a kérdés ekkora ellentétet szül az Unió nyugati és közép-európai régiója között, mert azért utóbbiak azért hajlanak rá, hogy Izrael pártját fogják, ha nem is annyira, mint hazánk. Orbán Balázs nagyon határozottan kijelentette, Magyarország mindig Izrael mellett fog állni.

„Az európai álláspontban nagy szerepe van alighanem a bevándorlásnak. Évek során érkeztek menekültek és bevándorlók Nyugat-Európa országaiba a Közel-Keletről, Ázsiából és Afrikából. Sokuk állampolgárságot és szavazati jogot kapott, márpedig ezek nagy többsége Izrael-ellenes. Így a mainstream politikusok, akik elveik fölé helyezik túlélésüket, szintén Izrael-ellenes politikát folytatnak” – jelezte.

Orbán Balázs úgy folytatta, Magyarország ezzel szemben, ha ilyen irányú kéréssel fordulnak hozzá, kész megfontolni a nagykövetség átköltöztetését Jeruzsálembe.

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hogyan oldanátok meg a személyi kérdést? Nem mintha ez lenne a legnagyobb megoldandó probléma, de mégis felmerül.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés