Egyszerűen nem értem, hogy minek kell hazudni

2023. február 2. 13:49

Hont András
Facebook
Egy percig nem voltak zárva az iskolák, a vendéglátóhelyek. Nagyon-nagyon nagy szigor nevében estétől nem lehetett alkoholt venni.

„Egyszerűen nem értem, hogy minek kell hazudni. 2021 legvégén tettek egy fölösleges kört, de amúgy végig lazább volt minden, mint bárhol a környéken. Egy percig nem voltak zárva az iskolák, a vendéglátóhelyek. Nagyon-nagyon nagy szigor nevében estétől nem lehetett alkoholt venni. De azt is csak rövid ideig.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én felajánlom a NER személyi állományát.
Felét az oroszoknak, felét az ukránoknak.
Ne mondhassák, hogy igazságtalan vagyok.

"Leslie 2023. február 2. 14:31
@nick89
Tudod mit ajánj fel te barom ,amelyik nép nem tud dolgozni ,az nemtud harcolni se ,a magyar egy doldos nép ,ne próbáld ki hogyan tud harcolni ."

8 helyesírási hiba 1 mondatban.
Nem rossz!

Pontosan:
„A kommunista társadalmak tanulmányozása során arra a következtetésre jutottam, hogy a kommunista propaganda célja nem a tájékoztatás vagy a meggyőzés volt, hanem a megalázás. Ezért minél kevésbé felelt meg a valóságnak, annál jobb volt.
Amikor az embereket arra kényszerítik, hogy csendben elviseljék a legnyilvánvalóbb hazugságokat, vagy ami rosszabb, hogy maguk is a hazugságok ismétlésére vannak kényszerítve, akkor egyszer és mindenkorra elveszítik érzéküket a becsületességhez.
A nyilvánvaló hazugságok jóváhagyása arra vezet, hogy az ember maga is a gonosz részévé válik. Az ember bármivel szemben való ellenállása ezáltal gyengül, sőt tönkremegy. Egy társadalmat, mely becsületileg kiherélt hazugokból áll könnyű irányítani.”
(Theodore Dalrymple, angol pszichiáter, író, gondolkodó, FrontPageMagazine.com, 2005. augusztus 31.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés