Mától halálos dózisú keménydrogot tarthatnak maguknál a 18 évesek Kanadában

2023. február 1. 17:10

Molnár István Jenő
Drogkutató Intézet
Olyan keménydrogokat dekriminalizáltak Kanada egyik legnagyobb államában, mint a heroin, a kokain, a morfium és az ecstasy.

„Mától halálos dózisú keménydrogot tarthatnak maguknál a 18 évesek Kanadában. Több keménydrogot is dekriminalizáltak Kanadában. A marihuána legalizáció után most olyan keménydrogokat dekriminalizáltak Kanada egyik legnagyobb államában, Brit-Kolumbiában, mint a heroin, a kokain, a morfium és az ecstasy. Ezekből a szerekből a jövőben minden 18. életévét betöltött személy 2.5 grammnyit birtokolhat majd mindenfajta büntetés nélkül. 

Ez a mennyiség pedig az összes felsorolt kábítószerből halálos dózist jelenthet (a szintén dekriminalizált fentanylból pl. 0,0007 gramm bevitele a szervezetbe már szinte biztos halálos adag). Korábban a marihuána legalizáció után már nőtt a bűnelkövetések száma, felélénkült az illegális kereskedelem és egyre több fiatal kezdett más kábítószerek felé is nyitni. Nyilvánvaló, a marihuána legalizációja a drogliberalizációs oldalnak csak az első lépés.

Később a heroinhoz hasonló keménydrogok is sorra kerülnek, mint ahogy Kanadában is láthatjuk. A keménydrog dekriminalizációs beláthatatlan következményekkel járhat. Veszélyes az egyénre, a családra és a teljes nemzetközösségre nézve.Magyarországnak a tudományos tények talaján maradva kell ellenállnia a drogliberalizációs trendeknek. Társadalmunkat meg kell védeni a biztonságos, tudatos és mértékadó szerhasználat délibábjával házaló, liberalizációt hirdető áltudományos drogaktivisták hazugságaitól.” 

Egy kanadai tartomány dekriminalizálja a kokaint és heroint

Keddtől kezdődően Brit Columbia tartomány felnőtt lakosai 2,5 grammot tarthatnak maguknál A kanadai kormány engedélyezte a „kísérletet", mégpedig három évre - írja a BBC. Habár a fent listázott drogok továbbra is illegálisak, ám ha valaki „pusztán" 2,5 grammot tart magánál belőlük, nem veszik őrizetbe, nem emelnek vádat ellene, és nem kobozzák el tőle a drogot, ehelyett tájékoztatást kapnak a rendelkezésre álló egészségügyi és szociális szolgáltatásokról.

 

Nyitókép: Youtube-képernyőfotó

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kanada lakossága 38 millió. Miért ritkítják?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés