Csekély érdeklődés mellett zajlottak a pedagógus-sztrájkok

2023. január 31. 19:48
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete január 23-tól hirdetett egy hétig tartó, országos sztrájknapokat.

A szervezők szerint több mint száz iskolában tartottak valamiféle tiltakozó akciót a szolidaritás napján, a beszámolók alapján ugyanakkor kijelenthető, hogy csekély érdeklődés övezte a megmozdulás-sorozatot – áll a Magyar Nemzet cikkében.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete január 23-tól hirdetett egy hétig tartó, országos sztrájknapokat, amelyek tegnap – az egy évvel ezelőtti figyelmeztető sztrájk évfordulójára időzítve – zárultak. A szolidaritás napjának elnevezett befejező akcióhoz a szervezők tájékoztatása szerint országszerte több mint száz iskola csatlakozott, amelyekben kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak, a diákok több helyen élőláncokat szerveztek, az intézményekre pedig különböző molinókat feszítettek – érdemes itt megjegyezni, hogy összesen közel ötezer közoktatási intézmény működik hazánkban.

A médiában megjelent beszámolók, illetve a Magyar Nemzet tudósítóinak tapasztalatai alapján ugyanakkor kijelenthető, hogy

csekély érdeklődés övezte

az inkább szimbolikusnak nevezhető megmozdulást, testületi szintű akciókra nem került sor.  

 

***

Nyitókép: Facebook

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Írd be a keresőbe, hogy PDSZ. Aztán kattints a képekre. Ömlik a szivárvány.
Jó lenne, ha neked lenne igazad, de sajnos nem ez a helyzet . A PDSZ a dk-hoz köthető. A dk-nak is van szivárványos DK zászlaja. A momentum nak is van.

Elolvastam. A jelentős többség egyetért a béretek emelésével. Amikor kezdtétek a tüntetéseket, tisztán szakmainak tűnt. Sajnos rátok telepedtek az ellenzéki pártok és ez elvette a kezdeti szimpátiát, mert hagytátok. A PDSZ dk-s. Sokunkat zavar a szivárvány!
A szimpátia egy része elveszett, a béremelés szükségességének elismerése maradt.
Az oktatás hírének nem tesznek jót az elmúlt pár hét hírei: a tesi tanár, a gyerek, aki eltörte társa mindkét karját......
Azt gondolom, a liberális nevelési elvek nem tesznek jót sem a diáknak, sem a tanárnak.
A kormány többször biztosította a tanárokat a béremelésről. Nagy probléma, hogy az ellenzék a kormány ellen dolgozik, pedig alacsony fizetesnelz minden hónap számít, amennyivel előbb lehetséges az emelt bér.

Ennyi helyesírási hibával milyen tantárgyat tanítasz?

Tudjuk, hogy vannak normális tanárok, ők biztosítják az oktatás folyamatosságát a törvénytelenül tüntetők helyett.

Nem gondolod magadról, hogy tévedsz, ugye? Sok évig tanítottam. Nem hagytam volna magukra a diákjaimat. Az biztos, hogy nem használtam volna fel őket a saját céljaim elérésére. A tüntetés képein 15 év alatti gyerekek is láthatóak voltak.

Nem. Szétvalasztjuk a törvénytelenül tüntetőket a tanítóktól.

Van három unokám. Közülük egy iskolás, egy ovis. A harmadik meg kicsi az ovihoz. A két nagy oktatásával maximálisan meg van elégedve a családunk. Remek pedagógusok oktatják őket és képzeld, valamiért egyik intézményben sem sztrájkoltak.

Ne tessék mondani. Az elején az élőláncban több ezren voltak. Igaz, csak Budapesten.

Nincs ellentmondás. Mindig szétválasztottam a törvénytelenül tüntetőket a tanítóktól, akik állták a sarat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés