Törés a baloldalon: ártalmasnak tartja a DK az akkumulátorgyár elleni népszavazási kezdeményezéseket

2023. január 31. 6:24
Az LMP, a Momentum és a Mi Hazánk is kezdeményezett már referendumot a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátorgyár ellen.

A Momentum és a Mi Hazánk is kezdeményezett már népszavazást a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátorgyár ellen, de a Demokratikus Koalíció debreceni képviselője, Varga Zoltán azt mondta az Atv-nek, hogy nem támogatja ezeket:

„Aki most népszavazást kezdeményez itt Debrecen városában, az egyszerűen politikai pártként nem tesz mást, mint árt ennek az ügynek. Hiszen tudjuk nagyon jól, hogy amire ez

a népszavazási kezdeményezés, ha átmegy, akkor ez a gyár már bőven épülni fog.”

A portál hozzáteszi: a Debreciner már tavaly augusztusban is megkérdezte Vargát, nem terveznek-e népszavazást a CATL gyára ellen. A DK-s képviselő akkor azt mondta, hogy a Fidesz ellehetetlenítette a népszavazás intézményét. Varga ekkor azt ígérte: szakembereket fognak megkérdezni, valószínűleg konferenciát is szerveznek, kikérik a beruházás minden dokumentumát, köztük a hatástanulmányokat is, azt azonban nem tudta megmondani, hogy kezdeményeznek-e népszavazást. A párt környezetvédelmi árnyékminisztere, Oláh Lajos meg sem szólalt a témában, írják.

 

Utánajártunk, mi igaz a debreceni és gödi akkumulátorgyárakkal kapcsolatos aggodalmakból

Nyitókép: Varga Zoltán, a DK képviselője felszólal napirend után az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. október 24-én. Előtte frakciótársa, Varju László.MTI/Balogh Zoltán

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés