Soros György és az ő országos hálózata

2023. január 31. 13:59

Bohár Dániel
Origo.hu/888
Nemcsak Budapesten fizeti az aktivistáit, hanem vidéki nagyvárosokban is.

„Az amerikai milliárdos semmit nem bíz a véletlenre. Nemcsak Budapesten fizeti az aktivistáit, hanem vidéki nagyvárosokban is. Olyan szövevényes a hálózat, hogy ember legyen a talpán, aki ki tudja bogozni.

A minap Debrecenben jártam, ahol az épülő akkumulátorgyárról kérdeztem a helyi embereket. Többen megjegyezték, hogy nem tetszik nekik, amikor baloldali politikusok és fizetett tüntetők jönnek a városukba balhézni Budapestről. Ez érthető is. Viszont mondtak más izgalmas dolgokat is, miszerint a hisztéria jelentős részét a helyi Soros-szervezetek vezénylik.

Először furán néztem, hogy milyen Soros-szervezetek vannak Debrecenben, egy igazi jobboldali városban, aztán kiderült, hogy elég sok, méghozzá komoly támogatásokkal. Az egyik legfontosabb ilyen szervezet az Alternatív Közösségek Egyesülete, ami 2017 és 2021 között összesen 2 millió 2 százezer dollárt kapott az Open Society Foundationstől, vagyis Soros legfőbb szervezetétől. Az egyesület kiterjedt kapcsolati halóval rendelkezik vagyis további civilnek mondott szervezetek tartoznak hozzájuk. Biciklis mozgalom, gördeszkás mozgalom, liberális klub, kávézó és még hosszasan sorolhatnám.”

Nyitókép: Fabrice Coffrini / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés