Bevetették az oroszok a félelmetes BMPT Terminátorokat, videón a pusztítás

2023. január 30. 11:19
A BMPT-k elsődleges célja, hogy harckocsizó alakulatokat támogassanak gyalogság likvidálására specializálódott fegyverzettel.

A napokban az orosz haderő bevetette a csecsen háború tanulságaiból életre hívott BMPT Terminator harckocsi-támogatójárműveket a frontvonal egyik legintenzívebb szakaszán, a Kreminna téréségben zajló harcokban, ahol nyomjelzős lövedékekkel vették fel a harcot ukrán gyalogsági alakulatokkal – olvasható a Portfolio cikkében. Az összecsapásról az orosz Zvezda News tett közzé videókat:

A portál szerint a BMPT-k elsődleges célja, hogy harckocsizó alakulatokat támogassanak gyalogság likvidálására specializálódott fegyverzettel.

Akár tankok ellen is bevethető

Az elsősorban T-72-es alvázra épített harcjárművek fő fegyverzetét két 30 milliméteres gépágyú képezi, melyet kiegészít 4 Ataka páncéltörő rakéta, 2 sorozatgránátvető és egy PKTM géppuskka is. A BMPT-k kifejezetten városi harcokra optimalizált eszközök, melyek

jelentős pusztítást képesek véghez vinni ellenséges gyalogsági alakulatok élőerejében,

de a 30 milliméteres gépágyú valószínűleg könnyebben páncélozott járműveket is képes harcképtelenné tenni, miközben a négy Ataka-indító akár ellenséges tankokkal is fel tudja venni a harcot.

Nyitókép: Wikipedia

 

Összesen 290 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

egyreszt mar nyolc eve nem resze mert fuggetlenedett
masreszt tobb kozuk van hozza mint Koszovohoz volt az amcsiknak

Nyilván. Nem tudom, mi olyan bonyolult ezen. A magyar-lengyel határt mi is szoktuk hiányolni, cca. úgy, mint mikor még a budai kerületek NEM internacionalista szavazók voltak, az ember el-elviccelődött azzal, h. itt lenne a kiválás ideje, v. legalábbis valami jó kis autonómia az országon belül.

Érdekes, h. széles rétegek a saját alapvető érdekeik felismerésére is vakok.

És azt tudja valaki, hogy hol van a Belgorod? Bár már felválthatta a Generalisszimusz, de a lenyegen mit sem változtat, hogy az amcsik csak annyit tudnak, hogy elhagyta mindkét tengeralattjáró az orosz kikötőt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés